• Průvodce

aktualizováno

Jak zařídit moderní ložnici ve skandinávském stylu

Ložnice je místnost, která je zvláště důležitá pro členy domácnosti kvůli svému intimnímu charakteru. Tento interiér má vzbuzovat v člověku pohodlí a klid spolu s příjemnou estetikou. Pokud chcete v interiéru vaší ložnice vytvořit tuto atmosféru, vytvořte její design v souladu s moderním skandinávským stylem. Díky tomu získáte pocit harmonie a pohodlí a zároveň vytvoříte módní efekt.

 

Při výběru nábytku do ložnice ve skandinávském stylu je třeba věnovat pozornost třem parametrům, které by měly být dodrženy:

  • konstrukce zajišťující pohodlí při užívání

  • velká úložná kapacita a funkčnost

  • uklidňující estetika

Skandinávský styl se vyznačuje zdůrazněním funkčního charakteru veškerého vybavení interiéru. To znamená, že zde není prostor pro zbytečný nábytek nebo doplňky. Proto stojí za to vybrat si pouze nábytek, který budeme skutečně používat, díky kterému bude ložnice prostorná, opticky větší a usnadní vnímání klidu před spaním omezením vizuálních podnětů. Kromě toho by nábytek neměl obsahovat zbytečné dekorace. Jejich zdobení by se mělo vztahovat k přirozenosti, což se může projevit například na dřevěných nohách s pěkně profilovaným tvarem nebo jemnými držadly, které nebudou příliš nápadné.

 

V ložnici ve skandinávském stylu by nemělo chybět:

  • velká postel s pohodlnou opěrkou hlavy, o kterou se můžete při odpočinku opřít

  • útulné křeslo, ve kterém se můžete večer schovat se svou oblíbenou knihou

  • nábytek s úložným prostorem – skříně, komody a noční stolky.

 

Při uspořádání moderní ložnice ve skandinávském stylu je třeba dbát na to, aby bylo zajištěno příjemné vnitřní klima, čehož lze dosáhnout výběrem správného příslušenství a barev. Doporučujeme detaily, jako jsou dekorativní polštáře, přikrývky, které jsou na dotek příjemné, a květiny v jemně zdobených květináčích. Barevné složení interiéru by mělo být co nejpřirozenější. Odstíny bílé a šedé jsou perfektní, stejně jako jemné béžové s krémovou notou. Pokud byste však chtěli dosáhnout tlumenějšího efektu, je dobré se soustředit na tmavé detaily v odstínech tmavě modré nebo grafitové. Důležité je také správně zvolené osvětlení, které by Vás mělo uklidňovat. Nejlepším řešením budou nástěnná osvětlení, noční lampičky nebo stojací lampy, které poskytují bodový zdroj světla.

 

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články