• Průvodce

aktualizováno

Jak zvětšit prostor pro odpočinek a hru v dětském pokoji

Zajímá vás, jak vybrat praktickou a funkční dětskou postel? Není to snadný úkol, protože existuje velmi široká škála návrhů postelí určených pro děti. Můžeme si vybrat z různých tvarů, materiálů, vzorů a barev. Řekneme vám, na co si dát pozor při výběru dětské postele z hlediska funkčnosti.

V tomto článku se dozvíte:

  • Jaké jsou nejpraktičtější dětské postele?
  • Která postel je nejlepší volbou pro sourozence?
  • Dozvíte se o nejmodernějších modelech patrových postelí.

Dětská postel vs. praktičnost 

Při výběru dětské postele je třeba zvážit tři hlavní otázky – bezpečnost, design a funkčnost neboli praktičnost. Dnes se podíváme na poslední aspekt, funkčnost. Funkční dětská postel by měla být pro dítě pohodlná a dobře přizpůsobená podmínkám v místnosti. Vyplatí se však zvolit model, který je obohacen o další funkce. Zajímavým řešením jsou především postele s dalším úložným prostorem. Například ty s výsuvnými zásuvkami nebo skříňkami, do kterých můžete schovat ložní prádlo, hračky a dokonce i oblečení. Ale to není všechno! 

Rodiče tráví se svými malými dětmi spoustu času, když se je snaží uspat. Tento čas je chvílí pro uklidnění, mazlení, vyprávění pohádek a čtení knih. To vše se odehrává přímo v posteli dítěte. Je však třeba říci, že rodičům je to většinou jednoduše nepříjemné. Řešením tohoto problému je zvolit postel s další plochou na spaní, kterou lze snadno vytáhnout zpod hlavní postele. 

 łóżko piętrowe dla dzieci

Praktické postele pro sourozence 

Do sourozeneckého pokoje doporučujeme patrovou postel Nati, která je stabilní, dřevěná a multifunkční. Tento model má až čtyři spací plochy, z toho dvě výsuvné. Rodiče tak mohou pohodlně trávit večery se svými dětmi a poté snadno uklidit výsuvnou část a zvětšit užitnou plochu pokoje. Je to také skvělé řešení, když děti hostí ve svých pokojích kamarády na přespání. Alternativou k patrové posteli je rozkládací postel Swen, která jistě zaujme milovníky skandinávského a klasického designu. Postel Swen má výsuvnou matraci, na které můžete pohodlně sedět nebo ležet. Navíc je obohacena o dvě prostorné zásuvky, do kterých se vejde spousta věcí. Vždyť úložného prostoru v dětském pokoji není nikdy dost. 

 łóżko piętrowe dla dzieci

Jak vidíte, výběr funkční dětské postele se ukazuje jako poměrně jednoduchý úkol, pokud zohledníte jak potřeby odpočinku vašeho drobečka, tak pohodlí rodičů, a dokonce i otázku úložného prostoru. 

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články