• Průvodce

aktualizováno

Jaké křeslo vybrat do malého obývacího pokoje?

Uspořádat malý interiér funkčně i esteticky je obzvláště obtížný úkol. Tato malá oblast vyžaduje kompromisy a konkrétní rozhodnutí, co je nezbytné a bez čeho se můžete obejít. To však neznamená, že toto uspořádání bude nudné nebo esteticky špatné, protože i přes malé množství nábytku a doplňků si můžete vybrat skutečné perly, díky nimž bude interiér jedinečný. Nábytkem, kterým doplníte interiér z hlediska výzdoby a zároveň Vám poskytne pohodlí je právě křeslo. A přesně to se může stát estetickým hitem interiéru. Jak ale vybrat zajímavý model?

 

Malý obývací pokoj – nápady

Chcete-li vytvořit jedinečné a uspokojivé uspořádání malého interiéru, vše, co potřebujete vědět, je několik základních pravidel – dbát na detaily a pohodlný nábytek. V malém interiéru funguje nejlépe moderní skandinávský a eklektický styl. Díky minimalistickým trendům a řešením nebude malý prostor opticky zaplněn a bude se zdát prostorný. Kromě výběru potřebného nábytku a doplňků je dobré také vybrat klidnou, světlou barevnou kompozici. Pokud však máte rádi silné barvy a zajímavé vzory, pak je dobré je použít pouze jako detaily a prolomit harmonické pozadí ve formě světlého nábytku a pastelových odstínů. Nepříklad křeslo můžete využít jako barevný a designový prvek v interiéru. Pokud budou stěny a další, větší nábytek v jemném barevném tónu, potom bude barevné křeslo krásnou ozdobou uspořádání a zároveň poskytne interiéru určitý druh dynamiky a výrazu. Vybrali jsme pro vás několik návrhů moderních modelů, které budou ideální pro eklektické a moderní prostory, ve kterých chcete dosáhnout pohodlného a zároveň esteticky rafinovaného efektu.

 

Jak vyzdobit malý obývací pokoj? V kostce:

  • světlý nábytek bez zbytečného zdobení

  • jednoduché tvary nábytku

  • sedací nábytek s jednotném čalounění (bez vzorů)

  • pastelové odstíny stěn

  • přírodní materiály: dřevo, sklo, kov, cihla

  • omezená dekorativnost, např. několik drobností

  • ponechte silné a výrazné barvy jen jako doplněk

  • doplňky jako zrcadla, bodové osvětlení, skleněný konferenční stolek – vizuálně zvětší prostor

  • křesla a taburety je dobré postavit diagonálně

  • umístěte větší nábytek rovnoběžně se stěnou nebo kolmo ke zdi.

 

Jak si vybrat křeslo do malého obývacího pokoje?

Nábytek do obývacího pokoje, jako je pohovka nebo křeslo, jsou nábytkem, od kterého očekáváme především pohodlí a atraktivní vzhled. Existují nějaké univerzální tipy? Samozřejmě. Křesla by měla být vybrána podle barvy stěn a ne podle jiného sedacího nábytku nebo nábytku v obývacím pokoji. Křeslo s nimi může být v kontrastu nebo harmonizovat – vždy bude vypadat dobře. Pokud máte v místnosti světlé barvy, pak nejlepším řešením bude vybrat křeslo s kontrastními a intenzivními barvami. Při kladení důrazu na pohodlí stojí za to si vybrat mezi křesly s vysokou opěrkou hlavy, geometrickým tvarem a pohodlnými područkami.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články