• Průvodce

aktualizováno

Jakou rohovou sedací soupravu zvolit do obývacího pokoje?

Rohová sedací souprava je jedinečný kus nábytku, který je navržen nejen proto, aby nám poskytoval maximální pohodlí, ale také aby byl doplňkem našeho pokoje. Pokud je správně zvolen styl aranžmá, může upoutat pozornost svojí originální, efektivní estetikou nebo doplnit interiér harmonizací s dalšími prvky zařízení. Zjistěte, jakou sedací soupravu vybrat do vašeho obývacího pokoje.

Velikost sedací soupravy

Velikost rohové sedací soupravy je často základním parametrem, který rozhodne o výběru daného kusu nábytku. Rohová sedací souprava zabírá nejvíce prostoru v obývacím pokoji, takže je dobré se před nákupem rozhodnout, kde bude umístěna, aby se později neukázalo, že se nám do obývacího pokoje nevejde. V malém obývacím pokoji je nejlépe umístit malou minimalistickou sedací soupravu s jedním ramenem. Pokud však máte interiér větší, můžete se úspěšně rozhodnout pro propracovanou sedací soupravu se dvěma rameny. Zvláště se doporučují modulární rohové sedací soupravy, jelikož u takové můžete jednotlivé prvky kombinovat způsobem, který si vyberete, a upravovat podle toho, jak se mění potřeby vašeho uspořádání.

narożnik do salonu klaus 

Funkčnost rohové sedací soupravy

Rohová sedací souprava se používá především k posezení nebo ležení v obývacím pokoji. Někdy se však může ukázat, že by bylo užitečné další pohodlné místo na spaní. Rohové sedací soupravy lze obohatit o další funkce, jako je úložný prostor nebo funkce spaní. Rohová seadcí souprava s funkcí spaní se vyplatí koupit, když nemáte pokoj pro hosty, a potřebujete mít v případě přenocování hostů jednu náhradní postel. Je také nezbytným řešením, pokud má být obývací pokoj použit jako ložnice. Funkce spaní i úložný prostor v sedací soupravě jsou velmi užitečná řešení. Pro osoby, které však toto další vybavení nepotřebují, byly navrženy designové nebo klasické rohové sedací soupravy, kde se můžete pohodlně posadit s knihou v ruce nebo se dívat na televizi s nataženými nohami. Mimořádně módní v této sezóně jsou rohové sedací soupravy na vysokých nohách, které dodávají nábytku lehkost a efektivní výraz.

narożnik do salonu 

Jaké čalounění?

Zvláště důležitou otázkou z hlediska kvality a dlouhé životnosti je volba čalounění na rohovou sedací soupravu. Nábytek může být potažen čalouněním, které se liší nejen vzhledem nebo barvou, ale také kvalitou a odolností. Kvalita čalounění určuje, jak dlouho bude nábytek vypadat dobře a zda bude snadné jej vyčistit. Můžeme si vybrat jak z látek, tak z přírodní nebo umělé kůže. Velice populární jsou látky z kolekce Magic Home, které nám usnadňují čištění, jsou trvalé a odolné proti žmolkování.  O takové čalounění stačí pečovat pravidelným vysáváním. Mnoho osob volí také čalounění z pravé nebo umělé kůže. Tyto materiály vyžadují zvláštní péči pomocí prostředků k tomu určenými, což vám zajistí dlouhodobé užívání nábytku. Alergikům se doporučuje nábytek čalouněný z mikrovlákna. Snadno se udržuje v čistotě a většinu pylu a prachu lze odstranit pomocí vysavače.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články