• Průvodce

aktualizováno

Jaký je rozdíl mezi bonellovou a taštičkovou matrací?

Při rozhodování o koupi konkrétní matrace bereme v úvahu strukturu její konstrukce, stupeň tvrdosti a komponenty, ze kterých byla vyrobena. Tyto faktory rozhodují o tom, zda matrace poskytne konkrétní osobě pohodlí a zdravý spánek. Pružinové matrace jsou mimořádně oblíbené, protože umožňují splnit tato očekávání naprosté většině lidí. Při výběru pružinové matrace však musíte volit mezi dvěma typy matrací – bonellovou matrací a taštičkovou matrací. Jaké jsou vlastnosti obou typů matrací?

 

Co se dozvíte v tomto článku:

  • Jaké jsou typy pružinových matrací?
  • Jaké jsou vlastnosti taštičkových matrací?
  • Jaké jsou vlastnosti matrací bonell?

Jaké jsou druhy pružinových matrací?

Výběr konkrétní matrace má zásadní význam nejen pro naše zdraví a pohodlí, ale také pro naši každodenní pohodu. Výběr dobré matrace však může být náročný, protože každý z nás má své vlastní individuální požadavky a preference na pohodlí. V tomto ohledu jsou pružinové matrace velmi oblíbené, protože jsou dostatečně univerzální, aby splňovaly potřeby většiny lidí. Často se však objevuje otázka: „Bonell nebo taštičková matrace?“. Proto se vyplatí podívat se na oba typy těchto matrací, abychom mohli posoudit, která z nich pro nás bude nejoptimálnějším řešením.

Pružinové matrace a rozdíly mezi nimi

Hlavní rozdíl mezi matrací Bonell a taštičkovou matrací spočívá ve struktuře a umístění pružin v matraci. V matraci Bonell mají pružiny tvar přesýpacích hodin a jsou spojeny pevným drátem. To znamená, že tlak vyvíjený v jedné části matrace se projeví rovnoměrně po celém povrchu. V taštičkové matraci jsou naopak pružiny umístěny v látkových kapsách, které nejsou vzájemně propojeny. Každá část konstrukce tak může pracovat samostatně. Některé taštičkové matrace jsou obohaceny o vrstvu měkké pěny Flexifoam, která výrazně zvyšuje pohodlí během spánku. Takové řešení se doporučuje zejména lidem trpícím revmatismem a problémy s páteří, ale také sportovcům. Takové matrace podporují regeneraci svalů.

Bodová elasticita vs. povrchová elasticita

Kromě struktury matracové podložky je důležitým faktorem ovlivňujícím pohodlí spánku také pružnost jejího povrchu. Taštičkové matrace se vyznačují lokální reakcí na tlak, protože každá část konstrukce má individuální dopad. Bodově pružná matrace umožňuje zbavit se pocitu bolesti těla po nočním spánku, protože přizpůsobuje svůj tvar hmotnosti, která je kladena na konkrétní pružiny. Naproti tomu matrace Bonell se vyznačují pružností povrchu. Skládá se z celé konstrukce, která pracuje pod vlivem tlaku umístěného v určité oblasti povrchu matrace. Díky tomu se minimalizuje pocit propadání do matrace a její kritické části získávají optimální oporu. Toto působení způsobuje, že čím vyšší je tlak, tím větší je posunovací síla. Proto se tyto matrace doporučují zejména osobám s hmotností nad 80 kilogramů.

http://postel%20do%20Ložnice Boxspring postel Nerino 140×200

13550.00 Kč 13550.00 Kč

http://postel%20čalouněné%20do%20ložnice%20 Postel Adalio 160×200

14650.00 Kč 14650.00 Kč

http://ciemne%20postel%20z%20miekkim%20wezglwiem%20 Postel Elderio 140×200

13650.00 Kč 13650.00 Kč

http://postel%20do%20ložnice%20 Boxspring postel Bolres 140 x 200

16350.00 Kč 16350.00 Kč

DOBRÉ VĚDĚT!

Výběr ideální matrace má zásadní význam pro naše zdraví a pohodu. Proto se vyplatí pečlivě analyzovat, jaké funkce mají různé modely nabízené výrobci. Pokud hledáte mimořádně odolnou matraci za nepříliš vysokou cenu, matrace bonell rozhodně stojí za zvážení. Na druhou stranu lidem trpícím onemocněním kosterního systému doporučujeme matraci taštičkovou, protože její konstrukce poskytuje optimální podmínky pro regeneraci těla.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

4.8 z 4 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články