• Průvodce

aktualizováno

Kuchyně otevřená do obývacího pokoje. Jak ji uspořádat?

V minulosti se kuchyně otevřené do obývacího pokoje využívaly pouze ve velkých domech. Dnes tento trend díky svým estetickým a praktickým hodnotám proniká i do malých bytů nebo rodinných domů. Připravili jsme pro vás několik pravidel, kterými je dobré se řídit v případě zařizování otevřené kuchyně.


Otevřená kuchyně – proč je tak žádaná?

Stále častěji se na nás obrací zákazníci, kteří chtějí objednat kuchyňský nábytek pro tzv. otevřenou kuchyň. Díky tomuto uspořádání místnosti se zdá být prostor mnohem větší. Toto je hlavní výhodou, díky které se toto uspořádání využívá čím dál častěji v malých bytech a domech. Neodmyslitelnou výhodou je také skutečnost, že otevřené interiéry vám umožňují účastnit se konverzace nebo společenského setkání, i když vaříte a provádíte jiné úkoly v kuchyni. Ocení je zejména rodiče, kteří mohou snadno pracovat v kuchyni, zatímco mohou dohlížet na své děti, které si hrají v obývacím pokoji. Správně naplánovaná a vybavená kuchyň nejen usnadní práci, ale bude také skvěle vypadat jako soudržná součást obývacího pokoje.

 kuchnia na zamówienie rzeszów

Odpovídající uspořádání

Při kuchyni otevřené do obývacího pokoje je třeba připomenout, že oba interiéry se do určité míry spojí, a to navzdory skutečnosti, že plní rozdílné funkce. Je proto při plánování a uspořádání otevřené kuchyně důležité pamatovat, že její interiér by měl odpovídat stylu a estetice místnosti, s níž bude kombinována. Bez ohledu na to, zda kombinujete kuchyň s obývacím pokojem, jídelnou nebo halou, oba interiéry musí mít společné prvky, díky nimž bude celek vypadat harmonicky. Soudržným bodem může být přijatý styl designu, barevná kompozice nebo vybraná dekorativnost. Nejdůležitější je, aby byly interiéry harmonické, abychom nevytvářeli dojem chaosu a nepořádku. Použitím podobných materiálů, barev a doplňků spojíme obě místnosti do jedné, a to navzdory jejich různým funkcím.

kuchnie na wymiar rzeszów 

Stupeň otevření kuchyně

Při plánování uspořádání otevřené kuchyně se musíte rozhodnout, zda bude plně součástí obývacího pokoje nebo jídelny, nebo zda ji chcete částečně oddělit. Při rozhodování o plně otevřené kuchyni je dobré naplánovat kuchyňský nábytek na jednu ze stěn a ne v rozložení do písmene L nebo jiném. Poté bude interiér v souladu s uspořádáním. Pokud však chcete vizuálně oddělit oba interiéry, bylo by dobré použít kuchyňský ostrůvek, bar se stoličkami nebo jídelní stůl jako hranici. Dobře funguje také jednoduchá nízká stěna nebo nízká příčka, která má také dekorativní roli. Pokud dáváte přednost maximálnímu oddělení kuchyně od obývacího pokoje, je dobré zvolit tzv kuchyňský kout. Ponecháním volného prostoru o šířce dveří usnadníte přesun potravin. Kromě toho v kuchyni zůstanou všechny stěny, což vám umožní jednodušší rozvržení kuchyňských skříněk a vybavení.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články