• Průvodce

aktualizováno

Kuchyně otevřená na obývací pokoj – doporučujeme jak ji uspořádat

Kuchnia otwarta na salon – doradzamy jak ją urządzić

Spojení kuchyně a obývacího pokoje je stále častěji vybíraným a zároveň oceněným řešením. Díky takovému uspořádání interiéru získáváme opticky zvětšený prostor, pohodlí používání obou místností, a také možnost společného pobývání bez nutnosti zrušení práce v kuchyni. Jak uspořádat obývací pokoj s kuchyňským koutem, aby vaření a relaxace v obývacím pokoji přinášely radost a se vzájemně nerušily? Připravili jsme pro Vás několik tipů a inspirujících sestavení kuchyňského nábytku.

 

Otevření kuchyně na obývací pokoj by mělo být promyšlené, protože způsob spojení obou interiérů může mít vliv na náš každodenní život. Nejradikálnějším způsobem je prostě zbourání dělící stěny mez kuchyní a pokojem, což zajišťuje největší dojem otevření a svobody. Tehdy kuchyně a obývací pokoj jsou jednotným celkem. Kuchyňský nábytek bude nejlépe yýpadat v podobě jedné řady umístěné na celé stěně. Avšak pokud chceme subtilně označit hranici mezi interiéry, tehdy ideální budou:

  • kuchyňská deska,

  • kuchyňský ostrov,

  • posuvné dveře,

  • jídelní stůl,

  • paraván.

 

Pamatujte však, že v místnosti zbavené přepážek se můžeme všichni zúčastnit rodinného života a mít opticky zvětšený prostor. Ačkoliv na otevřeném prostoru bychom měli pečovat nejen o vybavení a funkčnost kompozice, ale také i o dobré větrání. Během vaření se uvolňují různé vůně, vodní pára, které stejně jako prach, se vznášejí po celém prostoru, což může být problémem v obývací části.

 

Kuchyně spojená s obývacím pokojem podněcuje k dokončení obou částí prostoru jednotným způsobem. Obvykle se snažíme přizpůsobit estetiku kuchyňské části k obývacímu pokoji, čímž často získává elegantnější, stylovější charakter. Pamatujme na to, abychom v obou částech otevřeného interiéru použili stejné materiály na podlahu a stěny, a také přizpůsobili nábytek takovým způsobem, aby byly vizuálně shodné.

 

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články