• Průvodce

aktualizováno

Manželská postel – jakou vybrat?

Odpočinek a noční spánek jsou jednou z nejdůležitějších činností v životě každého z nás. V noci se tělo regeneruje a získává sílu na následující den. Proto je výběr správné postele do ložnice nesmírně důležitý. Pouze kvalitní postel vhodné konstrukce vám zajistí zdravý spánek, efektivní odpočinek a pohodlí. Podívejte se, na co se zaměřit při výběru manželské postele.


Manželská postel – na co si dát pozor?

Je téměř nemožné si představit ložnici manželského páru bez velké a pohodlné postele. Bez ohledu na to, jakému nábytku do ložnice dáváme přednost, postel je hlavním prvkem tohoto interiéru. Správná postel je ta, díky které se v prvních okamžicích po probuzení cítíme dobře. V dnešní době stále více lidí bojuje s problémem chronické bolesti zad. Právě postel a matrace mají klíčový dopad na naše každodenní fungování, zdraví a pohodu. Proto je důležití vybírat postel a matraci se zvláštní péčí, přičemž je třeba vzít v úvahu nejen estetiku, ale také kvalitu konstrukce. U manželských postelí si můžete vybrat z různých stupňů tvrdosti a pružnosti lamel. Tyto parametry se vybírají individuálně v závislosti na typu matrace a preferencích ohledně stupně tvrdosti. K dispozici jsou také postele s nastavitelnými rámy, případně postele s elektirckým ovládáním spací plochy.

 Łóżko małżeńskie tapicerowane

Dřevěná manželská postel

Nejoblíbenější jsou postele s rámy z přírodního dřeva. Dřevo je extrémně odolné a obzvláště atraktivní a nikdy nevýjde z módy. Dřevěná postel je také bezpečná a ekologická. Široká škála druhů dřeva nám umožňuje vybrat si takový, který uspokojí všechny naše potřeby, pokud jde o barvu, vzor a kvalitu. Dřevěné manželské postele vypadají elegantně a v ložnici působí teple a útulně, což je v tomto interiéru obzvláště žádoucí. Je také třeba připomenout, že rozměr manželské postele bude mít vliv na zbylé uspořádání ložnice.

łóżko małżeńskie drewniane 

Čalouněná nebo kovová postel

Kromě přírodních dřevěných postelí si můžeme vybrat také ze zajímavých návrhů čalouněných modelů nebo modelů s kovovým rámem. Čalouněný nábytek je obzvláště populární díky své stylové a výjimečně univerzální formě. Čalounění těchto postelí je vyrobeno ze syntetického materiálu nebo přírodní kůže, díky čemu vypadá velice elegantně. Čalouněné postele ladí s ložnicemi zdobenými v různých interiérových stylech, takže si každý může úspěšně vybrat model, který potřebuje. Při výběru postele do ložnice si zaslouží pozornost také modely vyrobené z kovových konstrukcí. Jejich největší výhodou, kromě estetických hodnot, je odolnost. Kovová postel však definuje styl celé místnosti, proto je důležité posteli přizpůsobit i další vybavení ložnice. Při výběru postele vyrobené z kovové formy s bohatými ornamenty musí mít i zbytek aranžmá dekorativní výraz.

 łóżko małżeńskie metalowe

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články