• Průvodce

aktualizováno

Metropolitní styl ve vašem interiéru. Inspirujte se!

Metropolitní styl se vyznačuje především moderním uspořádáním a zdůrazněním prostornosti interiéru. Když trávíme většinu dne v práci a stresujeme se, jsme rádi, že se můžeme vrátit do domu, kde můžete odpočívata díky uspořádání v interiéru relaxovat. To je hlavní cíl metropolitního neboli městského stylu – klid, uspořádané interiéry a umožnění odříznutí od shonu. Nechte se inspirovat nejnovějšími trendy nábytku, které odpovídají metropolitnímu stylu.

 

Důraz na prostornost

Monochromatické a minimální uspořádání usnadňuje relaxaci a umožňuje vám odpočívat. Nadmíra intenzivních podnětů, jako jsou silné barvy nebo výrazné dekorativní předměty vám neumožní si dostatečně odpočinout a cítit harmonii. Obyvatelé velkých měst si cení prostoru a snaží se zařídit interiér tak, aby jej nepřeplňovali. Proto často volí lehký a jednoduchý nábytek z hlediska formy a designu. Do tohoto stylu se hodí především obývací stěny bez dekorů, skleněné konferenční stolky nebo jednobarevné obývací stěny. Samotné interiéry nebývají rozděleny příčkami nebo nábytkem. Zde je důležitá prostornost.

 

Harmonické barvy

Metropolitní vyžaduje především neutrální barvy, které nás uklidňují a působí přivětivě na naše smysly. Bílá a šedá s kontrasty ve formě tmavých grafitových a ocelových odstínů jsou zde vítány. U dekorací se můžeme uchýlit k barvám tmavě modré a lahvově zelené. Interiér v monochromatických barvách má pozitivní vliv na pohodu členů domácnosti, přináší klid a pocit bezpečí. Kromě toho se tyto prostory stávají elegantními a nadčasovými.


Stylový minimalismus

Metropolitní byty jsou především moderní. Dominuje jim nábytek a doplňky charakteristické pro průmyslový a minimalistický styl, často s jemnou notou retro nebo skandi stylu ve formě kontrastu. Prostornost je zdůrazněna vitrínami a hladkými předními částmi nábytku bez ozdob. Minimalismus je také dokonale zvýrazněn kovem (stoly z chromované oceli, kovové židle v průmyslovém stylu nebo měděné lampy). Takové detaily jsou zajímavými dekorativními prvky zdůrazňující moderní charakter interiéru.

 

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články