• Průvodce

aktualizováno

Patchwork – nový interiérový designový trend

Patchwork – nowy trend wnętrzarski
Patchwork debutoval v nábytkářským designu a stal se mrknutím oka hitem posledních sezon. A není divu, protože eklektická spojení moderních tvarů a klasického designu je nejen nadčasové a univerzální řešení, ale také vždy výborně se prezentující.

 

 

Mohlo by se zdát, že známé a již dlouho oceněné umělecké řemeslo se může omezovat pouze na zajímavé přikrývky a ubrusy. Ukazuje se však, že je perfektní také jako čalounění unikátního nábytku. Patchwork se vrátil ve svěžích barvách a s moderním designem.

 

 

Patchwork spočívá ve spojení se sebou materiálů o podobném rozměru a tvaru, ale které se odlišují barvami a vzory – v jednu rovinu. Táto metoda je tedy spojením umění, typu uměleckého řemesla a je ideální jako část idey recyklace. Látky s patchworkovým vzorem je také populární způsob čalounění křesel, která se stanou krásnou ozdobou každého interiéru bez ohledu na jeho styl. Takové křeslo nejen dodá interiéru unikátní, designový charakter, ale také bude vypadat jako umělecké dílo. Pokud hledáte způsob využití trendu patchworku módním a expresivním způsobem, takový nábytek bude ideální volbou.

 

 

 

Patchwork je technikou, která v každém vydání se může prezentovat úplně jinak. Proto také nábytek s čalouněním v patchworkový vzor se bude dobře prezentovat jak v klasických, tak i minimalistických interiérech. Vybraná barevná kompozice, vzory a struktura rozhodnou o tom, jaký dojem udělá celá kompozice.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články