• Průvodce

aktualizováno

Sedací nábytek. Tvrdý nebo měkký?

Sedací nábytek je základním vybavením každého obývacího pokoje. Při výběru sedací soupravy věnujeme zvláštní pozornost kvalitě jejího zpracování, designu a stupni tvrdosti. Každý z nás má různá očekávání a individuální preference, proto je dobré zvážit, zda členové domácnosti upřednostňují sedačku s měkkým sezením nebo spíše s vyšší tvrdostí. Pojďme se podívat na to, jaké jsou vlastnosti obou řešení.


Pohodlný sedací nábytek

Sedací nábytek by měl primárně poskytovat komfort během používání. Při jeho výběru věnujeme pozornost nejen jeho designu, který by měl doplňovat přijatý styl interiéru, ale také tomu, zda nám poskytne očekávaný komfort. Čalouněný nábytek by měl především přispívat k relaxaci a poskytovat pohodlí.

meble wypoczynkowe 

To, jak je nábytek pohodlný, určuje mnoho faktorů. Zaměřte se především na:

  •     stupeň tvrdosti sedáku a opěradla
  •     matrace a jejich implementace do nábytku se spací funkcí
  •     profilování opěradla
  •     další funkce, např. funkce RELAX
  •     područky (volitelně nastavitelné)
  •     kvalitu čalounění
  •     opěrky hlavy s nastavitelným sklonem 

Stupeň tvrdosti sedací soupravy

Pravděpodobně vás nepřekvapí, že stupeň tvrdosti sedací soupravy závisí nejen na individuálních preferencích uživatelů, ale také na estetické hodnotě. V této věci by měly být brány v úvahu osobní potřeby členů domácnosti. Dosažení vhodného stupně tvrdosti nebo měkkosti sedacího nábytku závisí na materiálech, kterými jsou sedáky a opěradla vyplněna. Nejprve je tvrdost nábytku ovlivněna pružinami a pěnami různých hustot. Při nákupu sedacího nábytku je proto dobré věnovat pozornost těmto aspektům.

zestaw mebli wypoczynkowych 

Výplň sedacího nábytku

K výplni sedacího nábytku se používají různé typy pružin, bonelle nebo vlnité pružiny. Nejoblíbenější výplně jsou však vyrobeny z vysoce elastické pěny nebo polyuretanové pěny v kombinaci s vlnitými pružinami nebo pružinami typu bonell. Nejměkčí povrchy jsou vyplněné přírodním peřím. Do takovýchto se uživatelé mohou zabořit a užívat si velmi měkkého pohodlného nábytku. Vysoce elastické pěny zaručují vysoký komfort při používání, mají optimální ventilaci vzduchu a po uvolnění tlaku získají svůj původní tvar. Doporučují se v kombinaci s klasickými pěnami, bez použití pružinových vložek.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články