• Průvodce

aktualizováno

Stoly do malého jídelního koutku

Ne v každém domě si můžeme dovolit oddělit samostatnou místnost pro jídelnu. Pokud máme malý prostor, je vhodné najít místo v kuchyni nebo v obývacím pokoji, kde bude jídelní stůl možné umístit. Ale co dělat, když máte opravdu velmi málo místa? Připravili jsme pro vás několik funkčních a estetických návrhů, které se hodí i do malých interiérů.

Jídelní kout

Není pochyb o tom, že v každém domě musí být hlavní prvek rodinného a společenského života a tím je jídelní stůl se sadou židlí. Ne vždy je však možné si dovolit vyčlenit samostatnou místnost pro jídelnu s velkým stolem a mnoha židlemi. Nejlepším řešením je pak vytvořit jídelní kout. Může být v kuchyni, v obývacím pokoji nebo jako symbolická hranice mezi dvěma interiéry v případě kuchyně otevřené do obývacího pokoje. Stačí si koupit kuchyňský stůl a několik pohodlných židlí. Pěkné je také zainstalovat lustr nad střední část stolu, aby se osvětlil povrch desky.

 

 stoły do kącika jadalnianego

Kuchyňské stoly do malých interiérů

Pokud máte v kuchyni nebo v obývacím pokoji velmi málo místa, bude dobrým řešením výběr rozkládacího jídelního stolu. Denně takový stůl zabírá málo místa, ale když potřebujete sedět pohodlně s několika lidmi, stačí rychle a snadno rozložit desku stolu a zvýšit tak počet míst. V tomto případě doporučujeme zakoupit tolik židlí jedné kolekce, jako je počet míst u rozloženého stolu. Dodatečné židle lze schovat, aby v případě složeného jídelního stolu nekazily celkový dojem, ale při návštěvě hostů je vhodné, aby všechny prvky jídelního koutku vytvořily jednotný celek.

stół rozkładany 

Řešení pro extrémně malé interiéry

Když je obtížné najít místo pro malý jídelní stůl v kuchyni nebo v obývacím pokoji, můžete zvolit jiné formy, které vám umožní jíst společně. V poslední době se staly hitem rozkládací konferenční stolky. Během odpočinku slouží jako konferenční stolek v obývacím pokoji a když je potřeba, je možné z něj udělat jídelní stůl s dostatkem míst pro více osob. Stačí zvednout desku stolu pomocí rukojeti a rozložit ji. Dalším řešením může být deska, ke které přistavíte kuchyňské stoličky nebo skládací stoly s kulatou deskou. Tyto jsou po rozložení oválné a tak dobře fungují i ​​v malých interiérech.

 

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články