• Průvodce

aktualizováno

Televizní koutek v obývacím pokoji. Jak jej vybavit?

Ve většině obývacích pokojů je důležitým prvkem odpočinkové zóny televizní koutek. Obvykle je nábytek soustředěn tak, aby umožňoval rodinným příslušníkům a jejich hostům sledovat jejich oblíbené filmy a seriály v příjemných podmínkách a užívat si odpočinku. Televizní koutek potřebuje odpovědné vybavení a tím je například správný televizní stolek. Podívejte se, jak uspořádat pohodlný a funkční televizní koutek vašeho obývacího pokoje.


Vybavujeme televizní koutek


Při vybavování zóny s televizorem je třeba věnovat pozornost nejen estetickým otázkám, které způsobí, že vybavení a uspořádání bude vypadat efektivně a stylově, ale také praktickým úvahám, aby bylo možné při sledování televize těžit z maximálního pohodlí.
Čalouněný nábytek doporučujeme umístit tak, aby bylo snadné sledovat televizní obrazovku z každého místa sedací soupravy. Je také důležité, jak přirozené světlo dopadá na obrazovku, protože za slunečných dní může být frustrující odraz slunce v obrazovce, který brání sledování vašich oblíbených programů. LCD přijímače mohou být volně umístěny i na slunném místě, protože jejich obrazovky snižují účinek oslnění. Naproti tomu plazmové televizory musí být umístěny na tmavším místě.

zestaw mebli wypoczynkowych 


Nábytek v televizním koutku


Televizní koutek by se měl skládat z několika základních typů nábytku: 


Při výběru nábytku stojí za to jej vybrat z hlediska stupně očekávaného komfortu a stylu, který je hlavním důvodem v celém uspořádání obývacího pokoje. Někteří lidé budou více spokojeni s minimalistickou pohovkou nebo křeslem s funkcí RELAX, zatímco jiní si vyberou rohovou sedací soupravu s pohodlným ležákem. Vše záleží na individuálních preferencích a počtu členů domácnosti.
Minimální vzdálenost mezi pohovkou nebo křeslem a přijímačem je stanovena na základě jeho velikosti. Můžeme to určit vynásobením výšky obrazovky třikrát. To znamená, že obraz na 42palcové obrazovce lze pohodlně sledovat ze vzdálenosti 160cm.

meble RTV do kąciku telewizyjnego 


Čím byste ještě mohli televizní koutek vybavit?  


Komplety čalouněného nábytku a audiovizuální vybavení jsou samozřejmě nejdůležitějšími prvky v televizní zóně. Bude však ještě několik dodatků, které toto místo ještě více zpříjemní. Klíčovou roli může sehrát například televizní skříňka, která by měla mít dostatečný prostor pro umístění veškerého zařízení potřebné k přehrávání televizních programů. Také by měla být dobře uspořádána, aby skryla veškeré kábly od příjimačů. Velice praktická je také polička na CD a DVD. Také by v koutku neměla chybět funkční lavice nebo konferenční stolek, kde si můžete odložit občerstvení nebo ucschovat dálkové ovladače. 

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články