• Průvodce

aktualizováno

Trendy pohovky do malého obývacího pokoje

Zařídit malý obývací pokoj může být docela výzva. Na malé ploše musíme najít místo pro pohodlnou odpočinkovou zónu a také televizní koutek. V malém obývacím pokoji se vyplatí použít menší sedací soupravy nebo pohovky a odpovídající křeslo. Podívejte se, které modely pohovek určených do malých obývacích pokojů jsou v současnosti nejmódnější.

Jak zařídit malý obývací pokoj?

Malý obývací pokoj vyžaduje správný přístup k jeho uspořádání. Je totiž třeba dbát nejen na estetické hodnoty a vytříbený design, ale také na takový výběr nábytku a jeho uspořádání, aby byl obývací pokoj pohodlný při každodenním používání. Klíčovými prvky vybavení každého obývacího pokoje jsou sedací nábytek, obývací stěna a TV skříňka. Velká, tvarově složitá rohová sedací souprava nebo nábytková sestava s mnoha modulárními prvky se v malém obývacím pokoji nehodí. Vyplatí se vsadit na nábytek, který bude designově ucelený a zároveň nebude příliš masivní. Nejlépe se zde uplatní lehké elementy v působivém čalounění a menší velikosti. 

modna sofa do salonu

Co jsou módní pohovky? 

Interiérové trendy podléhají čas od času určitým změnám. V současné době si můžeme všimnout zvláštní obliby stylizovaného nábytku, jehož forma je jemná a členitá s vysokými dřevěnými nebo kovovými nohami. Pohovky na vysokých nožkách jsou jednoduše ideální pro malé obývací pokoje, protože jejich tvary působí lehce a nepřehlušují uspořádání. Kromě toho stojí za to věnovat pozornost typu čalounění, kterým je obývací nábytek potažen. V malém obývacím pokoji se vyplatí použít čalounění bez příliš mnoha dekorací a vzorů. Díky jednotnému čalounění bude interiér působit celistvěji. Pokud je obývací pokoj zařízen v minimalistických, neutrálních barvách, pak se hodí pohovka ve výrazné barvě. V současné době jsou v módě zejména odstíny lahvově zelené, námořnické modře, žluté a hořčicové. Pohovka v těchto odstínech bude nejen trendy, ale také působivě ozdobí a oživí klidné uspořádání obývacího pokoje. Naopak do malých obývacích pokojů, kde jsou dekorace a barevná skladba bohatší, je lepší zvolit pohovku v klidnějších barvách, např. udržovanou v šedých, grafitových nebo béžových odstínech. 

Stylowa sofa do salonu 

Malý obývací pokoj – rohová sedací souprava nebo pohovka a křeslo? 

Modulární rohové sedací soupravy jsou v současné době velmi oblíbené. To není překvapivé, protože jsou velmi funkční, poskytují maximální pohodlí a vypadají designově. Přesto si mnoho lidí klade otázku, zda je rohová sedací souprava pro malý obývací pokoj dobrý nápad. Návrháři interiérů uvádějí, že ano. Je však důležité vybrat sedací soupravu tak, aby svou velikostí nepřehlušila uspořádání. Modulární forma usnadňuje přizpůsobení sedačky podmínkám konkrétní místnosti. Alternativou k tomuto řešení jsou pohovky a gauče. Pohovka v kombinaci s odpovídajícím křeslem bude ladit s uspořádáním malého obývacího pokoje a nebude působit dojem přeplnění. 

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články