• Průvodce

aktualizováno

3 nejčastější chyby v aranžaci interiéru

Vybavování vlastního bytu je jedinečným potěšením a fantastickou zábavou, ale také druhem výzvy. Je snadné uspořádat interiéry, ve kterých bude styl přehnaný, omezený prostor a pohodlí nedosažitelné. Jak se těmto chybám vyhnout? Stojí za to vyzdobit interiér tak, aby vypadal zajímavě a originálně, ale také aby plnil své funkce. Bohužel je velmi snadné dělat chyby, které ovlivní konečný výsledek vaší práce. Do jakých nástrah a pastí se nejčastěji dostáváme?

 

Přehnaná honba za módou

Každý z nás sní o tom, že jeho byt je nejen pohodlný a funkční, ale také zapadá do současných trendů designu interiéru. Je však snadné slepě sledovat trendy a dosáhnout tak opačného výsledku. Vyplatí se pečlivě sledovat módní design interiéru, ale nevyužívejte všechny novinky a tipy, jelikož tak snadno vytvoříte chaos ve svém interiéru a nedostatek konzistence. Začněte tedy výběrem  svého oblíbeného stylu (výběr je obrovský od klasického, přes eklekticismus až po moderní). Poté v rámci tohoto trendu vyberte nejdůležitější nábytek a doplňky tak, aby do něj zapadaly. Doplňte jej o osobní doplňky, které dodají interiéru jedinečný charakter a umožní vám ukázat charakter uživatelů.

 

Příliš mnoho nábytku a doplňků
Při uspořádání bytu je velmi snadné propadnout nákupní horečce, jelikož veškerý nábytek se najednou jeví jako nezbytný a velmi atraktivní. Ačkoli není žádný dům bez nábytku, nemůžete jej přeplnit. Příliš velký prostor plný nábytku působí chaoticky a neupraveně. Navíc si opticky zmenšíte místnost. Výsledkem bude, že i největší a nejprostornější interiér bude vypadat stísněný, přeplněný a přeplácaný. Totéž platí pro doplňky a drobnosti na otevřených policích, komodách nebo konferenčním stolku. Nebojte se omezit jejich množství. Interiér, který vypadá jasně a vzdušně, vám umožní relaxovat a užívat si jeho útulnost.

 

Absence funkčnosti
Stává se stále častěji, že veškerou pozornost při návrhu interiéru zaměřujeme na otázku estetiky. Zapomínáme na to, že komfort bydlení v daném prostoru záleží na funkčnosti uspořádání a typu nábytku. Při výběru nábytku se ujistěte, že jeho design je navržený s ohledem na jeho praktickou funkci. Je také třeba věnovat pozornost tomu, zda mají jednotlivé police správné vzdálenosti, což umožňuje praktičtější skladování a segregaci.

 

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články