• Průvodce

aktualizováno

5 nejčastějších chyb při uspořádání bytů

Při přípravě bytu obvykle víme víceméně to, jak chceme, aby byt vypadal po dokončení prací. Máme specifické požadavky a estetické preference, které se snažíme realizovat v našich interiérech. Bohužel se často ukazuje, že uvedení těchto nápadů do praxe a jejich přizpůsobení podmínkám interiéru není tak jednoduché. Proto jsme sestavili seznam 5 nejčastějších chyb, díky nimž jsou byty nefunkční nebo neatraktivní, a to i přes úsilí vynaložené při jejich uspořádání.

 

1. Nedostatek konzistentního stylu

Základní chybou je absence celkového pohledu na byt při vybavení jeho prostor. Aby byt vypadal esteticky, potřebujete soudržný nápad pro jeho zařízení. Stojí za to vybrat nábytek a doplňky takovým způsobem, aby se vešly do stejného designérského stylu. Nezapomeňte tedy zcela definovat styl bytu, aby nedošlo k vizuálnímu chaosu.

2. Příliš mnoho prvků

Bohužel většina z nás má tendenci neustále kupovat další nábytek nebo dekorace, i když je uspořádání hotové a splňuje naše očekávání. Nic neublíží velkolepému a funkčnímu uspořádání bytu tak, jako je jeho přeplnění. Bez ohledu na to, zda jsme vybrali krásný, odpovídající nábytek a doplňky, bude celkový dojem působit přeplácaně a nepřehledně. Proto, pokud se vám líbí nový kus nábytku nebo dekorace, stačí vyměnit starou věc, namísto přidání dalších prvků do zařízení.

 

3. Nesprávné barvy

Špatně vybrané barvy v interiéru jej mohou zošklivit, i když jsou doplňky a nábytek nejkrásnější. Výběr konkrétních barev by měl být kombinován s vaším nábytkem a detaily. Měli by být také vybírány podle velikosti místnosti. Pokud jsou interiéry charakterizovány malými plochami, je vhodné je opticky zvětšit pomocí jasných pastelových, bílých nebo šedých barev. Chcete-li tuto kompozici rozbít, můžete použít dodatky a dekorace silnější barevné akcenty. Nábytek do obývacího pokoje by měl být v takové barvě, aby i přes změnu barev stěn nebo doplňků vypadal stále dobře. Univerzální barvy jsou vždy v módě a je snadné s nimi změnit výzdobu, když už se vám stará znudí.

 

4. Slepě se hnát za módou

Při přípravě bytu často zapomínáme, že móda se mění tak rychle, že většinu vybavení budete chtít časem vyměnit. Proto při uspořádání bytu volte takové prvky, které budou vhodné, i když se po čase rozhodnete změnit design interiéru malbou stěn, výběrem jiného textilu nebo ozdob. V tomto bude užitečný výběr univerzálního a nadčasového nábytku, jako jsou obývací stěny nebo postel do ložnice.

5. Estetika není všechno

Při přípravě bytu se často zaměřujeme pouze na otázky designu a estetiky uspořádání však musí být především praktické. Byt bychom měli zařídit s ohledem na potřeby celé rodiny. Ujistěte se, že máte dostatek úložného prostoru, protože v průběhu času se tato potřeba zvyšuje. Vyberte si nábytek vybavený dalšími úložnými prostory nebo policemi.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články