• Místnosti
  • Předsíň a šatna
  • Průvodce

aktualizováno

6 doplňků do předsíně, které změní váš interiér!

Vypadá vaše předsíň nedokončeně? Interiér je příjemný na pohled, ale něco mu chybí? Řešením tohoto problému jsou doplňky do předsíně. Dodají vaší předsíni charakter, aniž by ztratila svou funkčnost.

Co se dozvíte v tomto článku:
  • Které doplňky jsou vhodné do předsíně s menší a větší plochou?
  • Jak vybrat dekorace, které budou ladit se stylem předsíně?

Předsíň je jakousi výkladní skříní domu. Její výzdoba se nemusí zaměřovat pouze na užitné hodnoty. Stojí za to zahrnout některé dekorace. Pokud je dobře vyberete, nezaberou mnoho místa, ale vdechnou tomuto prostoru zcela nového ducha.

Doplňky do předsíně lze obecně rozdělit na ty, které se umísťují na stěnu. I v malých prostorách je pro ně místo. Existují také drobné předměty, které lze umístit na horní část konzoly nebo komody. Tato možnost je vyhrazena pro poněkud větší místnosti, jejichž uspořádání zohledňuje přítomnost tohoto typu nábytku.

ideaDŮLEŽITÉ
Většina z nás se musí spokojit s malou předsíní. Nejlepší volbou pro takové interiéry jsou doplňky s dekorativní a funkční hodnotou.

Doplňky do předsíně, díky kterým se stane místem dobrého stylu

Nástěnný věšák

Dobrým nápadem, jak rozbít monotónnost výzdoby předsíně, je dekorativní nástěnný věšák neobvyklého tvaru. Je to skvělá alternativa k nudným „háčkům“, na které si po příchodu domů věšíte bundy.
 
Velmi oblíbené jsou věšáky z laserem řezané oceli. Tato výrobní technologie nám umožňuje dát jim libovolný tvar. Neméně zajímavou možností jsou kovové věšáky se zvířecími motivy, například s hlavami jelenů nebo býků. Jsou nejen odolné, ale také elegantní.
Pokud se rozhodnete pro model se stříbrným povrchem, váš interiér získá elegantní akcent. Věšáky natřené černou barvou se hodí do loftových, industriálních a minimalistických interiérů.

Zrcadlo

Zrcadla malých rozměrů a kulového nebo oválného tvaru se lépe hodí jako dekorace. Jejich výhoda oproti hranatým spočívá ve větší vizuální lehkosti.
 
Zrcadlo v bohatě zdobeném rámu se hodí do interiéru v klasickém nebo glamour stylu. Hledáte modernější efekt? Vyberte si model se skromným, minimalistickým rámem.

ideaDŮLEŽITÉ
V úzké předsíni můžete improvizovaně vytvořit kompozici několika zrcadel zavěšených vedle sebe. Zkrášlí interiér a zároveň zlepší její proporce.

Závěsná zrcadla portrétního typu upevněná na koženém řemínku nebo ozdobném držadle jsou působivým doplňkem obývacího pokoje i předsíně. Díky tomuto detailu vypadá zrcadlo originálně, což obohacuje estetiku interiéru.

Hodiny

Říká se, že šťastní lidé čas nepočítají, ale v dnešní uspěchané době jsou hodiny zavěšené v různých místnostech domova velmi užitečné. Nejenže nám pomáhají sledovat čas, ale jsou také skvělou dekorací.
 
V módě jsou půdní hodiny s jednoduchým tvarem. V některých modelech je chlad kovu vyvážen teplem dřeva. Celek – musíme uznat – vypadá velmi zajímavě.

ideaDOBRÉ VĚDĚT
Černé interiérové doplňky jsou v současné době jedním z nejžhavějších trendů. Většina předsíní je laděna do světlé palety barev. Tmavé detaily dodají takovým interiérům výraz.

Nástěnné panely

Čalouněné panely instalované na stěnách zaručují zvukovou izolaci, také tepelně izolují stěny a chrání je před znečištěním. Výhodou tohoto řešení je, že si můžete zvolit látku i tvar těchto nástěnných modulů. Vybrat si můžete z kosočtverců, čtverců, obdelníků a trojúhelníků.

Vzor uspořádaný z takových panelů na stěně nad botníkem nejen zvýší vaše pohodlí při přezouvání, ale také dodá interiéru neobvyklý vzhled.

Patera

Většina lidí si talíře spojuje se servírováním sladkostí na stůl. V předsíni může být taková miska užitečná pro uložení klíčů od domu nebo auta.

Pěkně tvarovaná keramická mísa může sloužit také jako dekorace předsíně. Vedle ní můžete na horní část konzoly umístit svíčky, figurku nebo vázu s květinami.

V závislosti na stylu vašeho interiéru můžete místo keramiky použít elegantní podnos, proutěný koš nebo koš z mořské trávy. Takový akcent skvěle doplní skandinávské, rustikální a boho interiéry.

ideaDŮLEŽITÉ
Nepřehánějte to s množstvím dekorací na desce stolu. Nejde o to, abyste celou plochu zabrali drobnostmi. Cílem je vnést do interiéru několik příjemných detailů, aby ztratil svůj chladný, neosobní charakter.

Váza

CVázy jsou stále příjemnější na pohled, a proto se stávají oblíbenou volbou pro výzdobu interiérů, a to i v případě bez květin uvnitř.
Výběr takového doplňku do předsíně by měl záviset na představě o jeho použití a stylu místnosti. Ne každá váza je vhodná k vystavování květin. Některé modely jsou navrženy tak, aby zaujaly svým neobvyklým tvarem.
Místo vázy se na komodě může objevit také živá rostlina v dekorativním květináči. Takový zelený akcent příjemně „oživí“ vaši předsíň.

Předsíň může – a měla by – být stylová bez ohledu na její velikost. Nenechte se omlouvat omezeným prostorem nebo nepravidelným tvarem. Tajemství uspořádání obtížných předsíní se dozvíte v tomto článku: „Zařizujeme úzkou předsíň krok za krokem“.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Monika Procházková

Související články