• Průvodce

aktualizováno

Vychutnejte si krásu přírodního dřeva a vyberte si nadčasový nábytek

Dřevo je surovina, která má pro mnoho lidí ušlechtilou hodnotu. V interiérovém designu vypadá elegantně a dokonale se hodí do různých módních stylů interiérů. Přestože do současných designových standardů zapadá i nábytek z kovu, skla nebo MDF, dřevo je zde na piedestalu jak z hlediska kvality, tak estetiky. Proč investovat do dřevěného nábytku? Připravili jsme pro vás několik pádných důvodů.

Všestrannost a nadčasový styl

Nábytek se ze dřeva vyrábí již po staletí. Žádná jiná surovina nebo materiál není považován za tak odolný a příjemný na pohled. Dřevěné povrchy nebo nábytek navíc zútulňují domov a zároveň působí vkusně. Interiéroví designéři se nám to v posledních sezónách snaží dokázat tím, že zakládají své návrhy na dřevě a kombinují ho s moderními materiály, jako je kámen, sklo nebo kov. Dřevo je designově velmi univerzální, což znamená, že se hodí k různým stylům interiéru, barevným kompozicím a povrchovým materiálům. Další výhodou dřevěného nábytku je jeho jedinečnost, která je dána přirozenými vlastnostmi dřeva. Každý strom má jiný vzor suků, odstín a strukturu, takže každá sada nábytku do obývacího pokoje nebo jiných místností se stane jedinečnou a originální. Je třeba ocenit, že dřevo je synonymem vytříbeného stylu a elegance, takže místnost, ve které se objeví, okamžitě získá na kvalitě a estetice.

drewniane meble do salonu

Výhody dřevěného nábytku

Dřevo jako surovina, z níž se vyrábí nábytek, má mnoho praktických i estetických výhod. Především je však hlavní výhodou nábytku ze dřeva jeho masivnost, která výrazně zvyšuje prestiž jednotlivých místností. Kromě toho se dobře kombinují s jakoukoli barvou stěn nebo typem podlahy. Nábytek z masivního dřeva se hodí jak do moderních minimalisticky zařízených interiérů, tak do stylizovaných interiérů s klasickým designem. Dřevo a jeho jedinečná struktura je hladká, ale zároveň teplá a příjemná na dotek. Proto se vyplatí dodat interiérům originální charakter a zvýraznit jejich estetický potenciál použitím dřevěného nábytku. Při výběru dřevěného nábytku navíc můžeme pozorovat jemné, ale přesto atraktivní zrání této suroviny v průběhu času.

meble z drewna do salonu

Takový nábytek se vyznačuje vysokou odolností proti případnému poškrábání nebo poškození. I když se na dřevě objeví škrábanec, barva a vzhled textury vizuálně neutrpí. To platí zejména v případě, že se o svůj nábytek pravidelně staráte. K tomuto účelu doporučujeme speciální oleje a přípravky určené pro dřevěný nábytek, které zachovávají jeho jedinečný vzhled a dodávají mu krásný lesk. Dřevěný jídelní stůl nebo postel z masivu je investice, která vydrží mnoho let.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články