• Průvodce

aktualizováno

3 měřítka pro módní postel

Rok 2020 není jen o uspořádání ložnic, ale také o provedení postelí. Éra minimalistických interiérů pomalu končí a stále častěji se objevuje styl teplejší a útulnější. Tento trend se skvěle hodí do ložnice a dělá z ní oázu relaxace a pohodlí. Do bílých ložnic vstupuje barevný čalouněný nábytek. Kostrukce postelí s kovovými nebo dřevěnými rámy jsou vybaveny čalouněnými čely se zaoblenými tvary. Postele samotné potom bývají zdobeny měkkými plyšovými přehozy. Zde jsou 3 determinanty módní postele.

Barevná závrať

Je konec bílým a kovovým postelím. Moderní ložnice již nemá připomínat sterilní laboratoř, ale má být útulným koutkem, kde odpočíváme a cítíme se příjemně. Designéři navrhují vybírat barvu postele z teplé barevné palety, např. béžová, kávová, světle růžová, námořnická modrá nebo hluboká šedá. Avšak grafit, šedá a ecru jsou stále módní.

 

Čalouněný nábytek

Čalouněný nábytek v současné době prochází velkou renesancí. Novinkou je čalouněné příslušenství postele – noční stolky a komody, které tvoří s postelí komplet. Navíc čalouněná postel je pohodlná, příjemná na dotek a vnáší útulnou atmosféru do interiéru. Kromě toho se perfektně hodí do jakéhokoli stylu ložnice, protože tkaniny přicházejí v tolika barvách, že si můžete snadno vybrat tu pravou ke svému stylu.

 

Vysoké čelo postele

Moderní postel se neobejde bez vysoké opěrky hlavy. Toto je pravděpodobně skvělá zpráva pro vášnivé čtenáře, kteří rádi tráví čas v posteli s knihou v ruce než usnou. Čím vyšší je opěrka hlavy, tím lépe. Tímto poskytují pohodlnou oporu zad a navíc moderní čalouněné čelo postele dodává interiéru teplo. 

 

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články