• Průvodce
  • Styly

aktualizováno

Jaký styl interiéru volí silné a nezávislé ženy?

I když si při zařizování vysněného obývacího pokoje necháte pomoci od designéra, výběr stylu interiéru ložnice je velmi individuální záležitostí. Ložnice je intimní místo, které by mělo odrážet povahu, vášně a temperament členů domácnosti. Zjistěte, jaké interiéry vyhovují nezávislým ženám se silným charakterem.

V tomto článku se dozvíte:

  • Určuje domov naši osobnost?
  • Proč je ložnice zrcadlem charakteru ženy?
  • V jakém stylu je ložnice temperamentní paní domu?

Odráží domov charakter ženy?

Kdybychom analyzovali zařízení i malého dámského bytu, jistě by se našel nábytek nebo doplňky, podle kterých bychom se mohli pokusit určit povahu jeho majitelky. Koupelna ženy hodně vypovídá o jejích zvyklostech – jakou kosmetiku používá a zda jsou na poličkách v koupelně jen základní produkty péče o tělo nebo je jich tam více.

Z volby stylu interiéru kuchyně lze někdy posoudit, zda majitelka ráda vaří a tráví dlouhé hodiny přípravou gurmánských pokrmů. Pokud je obývací pokoj posetý spoustou drobností a poličky jsou vyzdobeny suvenýry z dovolené, je pravděpodobné, že paní domu ráda cestuje a je někdy sentimentální. Nejlépe však poznáte osobnost majitele podle ložnice. Představíme vám několik triků, které zdůrazní osobní zájmy a poukáží, že žena v domácnosti je vášnivá a energická.

Výběr stylu interiéru v ložnici – moderní nábytek a moderní doplňky

Silné ženy se obvykle nebojí experimentovat a rády realizují nové nápady. Moderní ložnice s designovým nábytkem může být právě taková. do tmavé místnosti se hodí spousta skleněných, kovových a ocelových detailů. V ložnici odvážné ženy nesmí chybět dokonale navržená šatní skříň se zrcadlem, které zakrývá celou přední část skříně. Velké zrcadlo vám pomůže vybrat dokonalý otfit do práce a poskytne více světla po ránu.

Sofistikovanost ložnici dodají moderní lampy. Moderní lustr s geometrickými stínidly nebo chromovanými stínidly s několika vystavenými žárovkami dobře osvětlí místnost a bude také ladit se stěnou za postelí, pokrytou architektonickým betonem. Moderní může být také tvar postele – velká, pohodlná s čalouněným čelem nebo kovovým rámem, díky kterému bude postel masivní a velmi stabilní.

Černá a bílá v ložnici business woman

Černá barva je symbolem elegance a známkou dobrého vkusu každé ženy. Co ale zavést do ložnice odvážné ženy klasickou černou a zkombinovat ji s čistě bílou? Taková volba stylu interiéru rozhodně nebude monotónní. Milovníkům minimalismu se bude líbit kamenná podlaha s geometrickým vzorem v černobílém šachovnicovém provedení. V kontrastním designu ložnice doplňují výraznou podlahu bílé stěny a černá velurová postel. Na stěně nad postelí bude místo pro jednobarevnou grafiku zobrazující akt nebo abstrakci.

Ve velké ložnici lze černou barvu použít i na jednu ze stěn. Na stěně, pokrytého výraznou barvou, je dobré zavěsit například květinové záhony s živými rostlinami, které mírně zahřejí interiér a zlepší kvalitu vzduchu. Na nočním stolku skutečné business woman nesmí chybět prostor pro šperkovnici ve tvaru dámské lodičky nebo krabička s imitací lidské tváře. Jedná se jistě o zdařilý design ložnice pro temperamentní ženu, který jí umožní relaxovat a uklidnit se před spaním.

Pro TIP:dobře navržená ložnice musí působit pozitivně na naše smysly. Vyvarujte se kombinaci barev, které budou působit povzbudivě, místo aby působily uklidňujícím dojmem. Obklopte se v ložnici svými oblíbenými předměty a vůněmi – i když sdílíte ložnici s partnerem nebo jste si v ložnici vytvořili pracovní koutek, drobné prvky vám dodají pocit intimity.

Ložnice ve stylu boho 

Ložnice pro ženu se silným charakterem neznamená, že se bude jednat o chladný a neútulný interiér. Nezávislá žena je ta, která se obklopuje svými oblíbenými předměty a vědomě rozhoduje o tom, jak vypadá její životní prostor. Nejlepší volbou interiéru pro opravdové snílky je jistě styl boho – lehký a vzdušný, ale zároveň vášnivý. V ložnici s boho estetikou:

  • použijte eklektický nábytek pro uložení oblečení;
  • drobné předměty uložte do kufříků ve vintage stylu, které můžete uspořádat do podoby neobvyklého nočního stolku;
  • útulnou ložnici zdobí příjemné textilie – pro romantickou majitelku jsou nezbytností dlouhé plédy a sada polštářů s různými potahy, kterými se může obklopit při večerním sledování oblíbeného filmu.

O silné povaze majitelky a její lásce k jedinečným doplňkům jistě svědčí i nejdůležitější kus nábytku v pokoji, postel. Při větším prostoru je zajímavým řešením velká matrace umístěná na posteli se sloupky, které zdobí vzdušné látky. Nad čelem postele budou atraktivně vypadat zavěšené ručně tkané dekorace přivezené z nezapomenutelné dovolené. Svíčky na regále a okenním parapetu dotvářejí ženský styl ložnice – v tak jedinečném interiéru si jistě odpočinete a snadno předvedete svůj jedinečný, osobitý styl.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Monika Procházková

Související články