• Průvodce

aktualizováno

Designová křesla ideální do čtecího koutku

Při aranžování našich interiérů obvykle rozlišujeme jednotlivé zóny, které následně vybavíme nábytkem odpovídajícím jejich funkcím. Tímto způsobem jsou vyznačeny užitkové zóny v interiérech, například pro volný čas, kanceláře a jídelny. Nadšenci literatury by určitě měli také přemýšlet o vytvoření blaženého čtecího koutku s pohodlným křeslem.

Čtecí koutek doma – jak ho odlišit

Regál plný knih, pohodlné křeslo s podnožkou a konferenční stolek na občerstvení je snem každého milovníka knih. Při čtení stojí za to poskytnout si ty nejpohodlnější podmínky, abyste mohli pohodlně realizovat své zájmy. Za tímto účelem je dobré si vytvořit v bytě speciální místo pro čtecí zónu, kde vás nikdo nebude rušit při čtení oblíbené knihy. Jak najít vhodné místo pro čtenářský koutek? Přestože knihy lze číst kdykoli a kdekoli, je vhodné si najít pro tuto činnost správné místo, kde se můžete soustředit na čtení v klidu a pohodě. To bude mít pozitivní vliv na vaši pohodu a určitě zajistí efektivní relaxaci. V tomto ohledu stojí za to rozlišit čtecí zónu v jednom z rohů místnosti, aby to nebylo místo rušné a často navštěvované ostatními členy domácnosti. Díky tomu vás nikdo nebude rušit.

skandynawski fotel 

Čtecí koutek a estetika místnosti 

Jakmile najdete vhodné místo pro svůj čtenářský koutek, je důležité zvážit jeho vybavení. Bez ohledu na to, zda je umístěn v obývacím pokoji, ložnici nebo pokoji pro hosty, je důležité, aby zapadl do estetiky a stylu přijatého v uspořádání této místnosti. To znamená, že pokud je místnost vyzdobena v moderním stylu, měl by do tohoto vedoucího stylu zapadat i náš čtecí koutek. Ke všem oblastem interiéru přistupujeme jako k jedné. Sada nábytku, obývacího nábytku a dekorací by měla být esteticky sladěna tak, aby byl interiér příjemně vnímán. Při výběru křesla ke čtení proto dbejte na to, aby bylo designově v souladu s charakterem celé aranžérské kompozice. Samozřejmě, pokud je interiér utlumený a minimalistický, pak můžeme takové křeslo použít k prolomení tohoto dojmu výběrem barevného a vzorovaného kusu nábytku. Musíme však počítat s tím, že pak upoutá pozornost a bude hrát v aranžmá hlavní roli. 

fotel wypoczynkowy 

Jak vybavit domácí čtecí koutek? 

·        Regál na knihy – je ideální aby byla v prostoru pro čtení knihovna nebo regál, na kterém budete vystavovat své knižní sbírky, protože je budete mít nejen na dosah ruky, ale také získáte vizuální charakter aranžmá. 

·        Křeslo – to je bezpochyby hlavní prvek čtenářské zóny. Je důležité, aby bylo co nejpohodlnější a poskytovalo optimální podmínky k sezení, čímž uvolní namáhané svaly a páteř. Zvláště doporučujeme křesla s podnožkou a křesla s funkcí Relax. 

·        Lampa – nejlepší pro přirozeně vypadající světlo, které neunaví vaše oči. 

·        Konferenční stolek – ukáže se jako nezbytný, když chcete odložit občerstvení, kávu nebo čaj, který si vychutnáváte při čtení knih. 

 designerski fotel

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články