• Průvodce

aktualizováno

Jak efektivně odpočívat? Máme pro Vás typy!

V každodenním koloběhu, mezi povinnostmi a uprostřed péče o každodenní záležitosti je dobré najít chvilku pro sebe. Relaxace a pocit odpočinutí těla a mysli jsou nezbytné pro naši každodenní pohodu i pro účinnost jakékoli akce. Proto je důležité se postarat o vytvoření příjemného domácího prostoru, kde si můžeme odpočinout od každodenního shonu, relaxovat a nabrat znovu síly. Jak to ale udělat? Máme několik osvědčených způsobů, jak toho dosáhnout. 

Každý den relaxace, ne jen o prázdninách

Tradiční schéma v každodenním životním stylu většiny lidí je založeno na přesvědčení, že čas na odpočinek je o víkendech a dnech volna z práce nebo ze školy. Lékaři mezitím naznačují, že je to špatný přístup, protože každý z nás by si měl najít každý den alespoň 30 minut jen pro sebe, které stráví efektivním odpočinkem. Taková přestávka od každodenního shonu pracovních a domácích povinností má pozitivní vliv na mentální jasnost, schopnost koncentrace a také podporuje vitalitu a ochotu k další práci. Klíčem k úspěchu v této oblasti je vytvoření zón v našich domovech, které vybavíme takovým nábytkem, který nám poskytne možnost relaxovat. Jak jej ale vybrat? Na designu samozřejmě záleží, protože nábytek se nám prostě líbí. Odborníci naznačují, že vzhled prostředí, ve kterém každý den trávíme čas, má skutečný dopad na naši pohodu. Při zařizování obývacího pokoje nebo ložnice proto dbejte na design, který uklidňuje smysly..

szezlong 

Pohodlná odpočinková plocha na dosah ruky 

Volný čas nepochybně spojujeme s takovými místnostmi, jako je obývací pokoj a ložnice. V ložnici je samozřejmě nejdůležitějším kusem nábytku pohodlná postel. Na druhou stranu v obývacím pokoji má naše pohodlí zajistit řádně vybavená relaxační část sestávající z televizního koutku a sestavy čalouněného nábytku. Někdy to však nemusí stačit. Proto se vyplatí využít nábytek, který byl navržen tak, aby nám poskytoval maximální míru pohodlí při různých formách odpočinku. Nábytek s funkcí Relax je v tomto ohledu inovativním řešením. Protože je můžete používat jak v klasické poloze v sedě, tak i rozložený, a tím si dovolit natáhnout nohy. K dispozici jsou sedací soupravy a moderní rohové sedací soupravy s funkcí Relax. Pokud však již svoji sedací soupravu máte, můžete svlj obývací pokoj obohatit o další křeslo s touto funkcí? Bude to ideální místo, kde se můžete schovat se svou oblíbenou knihou, nebo si dokonce krátce zdřímnout. 

narożnik z funkcją relaks 

Uvolněte páteř 

Každodenní intenzivní prace během dne unavuje naše svaly a zůstáváme tak v nepřirozeném napětí příliš dlouho. V důsledku toho se na konci dne cítíme extrémně unavení a často cítíme bolest v zádech a pocit napětí kolem krku nebo beder. Pokud se to děje často nebo chronicky, je nutné na vašem pracovišti zavést změny, např. Vyměnit běžnou židli za ergonomickou kancelářskou židli se speciální profilací a možností úpravy. Je důležité ulevit páteři po návratu domů například v křesle  s nastavitelným opěradlem a podnožkou. Možnost přizpůsobení opěradla bederní části páteře poskytne zvláštní pocit relaxace, který podpoří a uvolní svaly. 

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články