• Průvodce

aktualizováno

Jak levně zařídit malou koupelnu?

Koupelna je místnost, kterou používáme každý den. Není však nutné, aby byla koupelna prostorná, protože i malé koupelny mohou být funkční i estetické. Stačí správně naplánovat prostor, abyste si mohli užít dokonalé uspořádání. Někdy se tedy náklady, které je třeba vynaložit, stávají výzvou. Podívejte se na tři způsoby, jak ušetřit při zařizování koupelny.

Malá koupelna – problém nebo výzva?

Malá koupelna není problém, protože i na malé ploše můžete úspěšně vytvořit nejen atraktivní, ale i funkční aranžmá. Stačí si vybrat sadu koupelnového nábytku, která je přizpůsobena potřebám interiéru a nejnutnějšího sociálního zařízení. Klíčem k úspěchu je použít triky interiérového designu věnované malým místnostem, díky kterým bude působit o něco prostorněji a útulněji.

Jak vizuálně zvětšit malou koupelnu?

·        Přejděte na světlé barvy – bílé, šedé, jemné pastely

·        Vyberte bodové osvětlení, které zdůrazňuje povrch stěn

·        Minimalistický nábytek

·        Skromná dekorativnost

·        Používejte zrcadla, protože opticky zvětšují efekt prostornosti

komplet mebli do łazienki 

Jak levně zařídit koupelnu? 3 kroky k úspěchu 

1. Zamyslete se nad tím, co je ve vaší koupelně nutné 

Obvykle se při zařizování interiéru snažíme využít maximum prostoru, protože si myslíme, že hodně nábytku bude užitečné. Mezitím se v praxi ukazuje, že ke štěstí potřebujeme málo. Při zařizování malé koupelny je dobré ji vybavit pouze nejnutnějším nábytkem, doplňky a sociálním zařízením. Analyzujte tedy životní styl domácnosti, množství kosmetiky, způsob používání koupelny a vytvořte si seznam. Zaměřte se na to podstatné, co je nezbytné pro plnou funkčnost a pohodlí. Vyplatí se také pečlivě změřit místnost, aby bylo předem definováno, kde by mělo být základní sociální zařízení a prostorné koupelnové skříňky. Když se ukáže, že je místa dost, můžete přemýšlet o designových doplňcích, jako je stojan na papír nebo ručníky. 

pojemne szafki do łazienki 

2. Vytvořte si projekt sami 

Design interiéru je nesmírně důležitý, protože vám umožňuje správně spravovat dostupný prostor, snižovat zbytečné výdaje a maximalizovat potenciál interiéru. Projekt vytvořený speciální firmou může být docela fynančně náročný. Dobrou alternativou je proto udělat projekt sami. Stačí vzít v úvahu připojení vody a odpady a nakreslit je na kus papíru. Poté bude také možné úspěšně aplikovat, kde by mělo být sociální zařízení a kde by měl být nábytek. Některé obchody nabízejí možnost vytvoření profesionálního projektu koupelny výměnou za nákup nábytku v jejich obchodě. Toto řešení je velmi výnosné. 

3. Lov na výhodné nabídky 

Abyste zařídili interiér koupelny za nízkou cenu, je dobré začít s hledáním jejího příslušenství s dostatečným předstihem. Je velmi výhodné strávit čas hledáním příležitostí a propagačních kampaní, a to jak na internetu, tak v kamenných obchodech. 

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články