• Průvodce

aktualizováno

Jak oddělit místo pro šatník v malém bytě?

Bydlením v malém bytě si mnoho osob nemůže dovolit mít samostatný pokoj určený pro šatník. Takovýto samostatný pokoj je vzácností – zejména v bytech nebo malých rodinných domech. Jak tedy zvládnout skladování stále rostoucího množství oblečení, obuvi a doplňků? Kde v malém bytě vytvořit prostor pro šatník, který nezabírá příliš mnoho volného místa?

Velká skříň v ložnici

Moderní skříně s posuvnými dveřmi mohou šatník úspěšně nahradit a zároveň budou obohacovat uspořádání ložnice. Takovéto řešení poskytuje uživatelům maximální funkčnost. Nákup skříně vybavené správně uspořádanými ergonomickými policemi, zásuvkami a věšáky vám skladování oblečení a jiných svršků velice usnadní. Komfortní, praktická skříň může být i v malé ložnici. Aby nebyl prostor nepřehledný, umístěte ji na kolmou stěnu ke vstupním dveřím nebo na tu stejnou, kde jsou dveře. Další typ, aby vypadala místnost prostorná, je zvolit světlé barvy skříně, např. bílou nebo dekor dřeva. Místnost ještě více zvětší užití zrcadel na dveřích skříně.

 


Oblečení v dohledu

Pokud již ve Vaší skříni není více místa na oblečení, dobrým a zajímavým řešením je volba volně stojících věšáků pro zavěšení oblečení. Velkou výhodou tohoto druhu řešení je skutečnost, že vše je vždy po ruce a v dohledu. Minimalistický design těchto modelů navíc zajistí, že interiér ložnice získá módní výraz s průmyslovou notou. Lehká konstrukce vizuálně nepřekonává uspořádání a schopnost nastavení výšky nebo šířky věšáku se ukáže jako velmi užitečná. Aby byl takový kus nábytku spolu s oblečením esteticky příjemný, je dobré vybrat oblečení v podobných barvách nebo je uspořádat od nejtemnějších po nejsvětlejší barvy.

 

Využijte předsíň

I když má předsíň výjimečně malou plochu, nezapomeňte využít její úložný potenciál. Vzhledem k tomu, že se jedná o průchodovou místnost, nemusíme se starat o speciální funkčnost nebo ergonomii, a především věnovat pozornost vzhledu a možnostem skladování. Pokud to oblast umožňuje, dejte do předsíně skříň s posuvnými dveřmi. Můžete využít také závěsný nábytek do předsíně, který opticky nezaplňuje místnost a poskytne další úložný prostor. Znovu doporučujeme vybrat si nábytek v jasných barvách, např. v bílé.

 

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články