• Průvodce

aktualizováno

Jak proměnit dětský pokoj v mládežnický?

Jak zmienić pokój dziecięcy w młodzieżowy?

Určitě bez mrknutí oka souhlasíte s tím, že děti rostou neúprosně rychle. Předtím než stihneme plně využít čas dětství a předškolní, děti už jdou do školy. Změny se týkají nejen otázek jejich rozvoje, ale také potřeb, očekávání, a také způsobu života a trávení času. Toto je spojeno se změnami v jejich okolí, což znamená nutnost přizpůsobení prostoru k novým potřebám. Pokud Vy také musíte už myslet na změnu půvabného dětského pokoje v mládežnický interiér – tento článek je právě pro Vás. V několika krocích Vám ukážeme, co byste měli vzít v úvahu během provádění změn, a budeme inspirovat několika hotovými kompozicemi.

Univerzální nábytek – způsob na stálé změny

Jestli už na etapě uspořádání dětského pokoje myslíte na to, že zanedlouho Vaše dítě se stane teenagerem, tehdy ideálním výběrem bude nábytek s univerzálním barevným provedením a designem. Jeho nadčasový styl, tónované barvy a nedostatek zbytečných dekorací přizpůsobených věku dítěte usnadní v budoucnosti přeměnu dětského pokoje v mládežnický, a to bez nutnosti výměný nábytku. Možná stačí jen dokoupit dodatečné prvky, protože s věkem roste množství skladovaných věcí.

 

Pokoj připravený na změny

Období dospívání je čas stálých experimentů a hledání ideálních řešení, která odráží charakter mladého člověka. Během dospívání se zájmy a preference mění velmi rychle. Abyste nemuseli příliš často vyměňovat nábytek, stvořte svému teenagerovi takový prostor, který budete moci snadno modifikovat. Dobrým nápadem bude výběr univerzálního nábytku, protože tehdy můžeme charakter utvářet charakter doplňky, dekoracemi a příslušenstvím nebo jedním konkrétním nábytkem v daném stylu, který se stane kontrabodem ve vybavení. Pamatujte, že v mládežnickém pokoji je potřebný velký prostor pro skladování. K dosáhnutí tohoto cíle je ideální funkční skříň s policemipostel s úložným prostorem nebo úkryty a každého druhu regály.

 

Dovolte svému dítěti zasahovat do vzhledu pokoje

Pokoj našeho dítě není pro ně pouze místem pro odpočinek nebo učení, ale především útočištěm před světem, oázou bezpečnosti a místem, ve kterém by se mělo cítit svobodně. K dosažení tohoto efektu musíme dovolit mládeži vyjádřit své preference také pokud jde o uspořádání interiéru. Dobře je spolu vybírat nábytek do mládežnického pokoje, ale vzhledem k bezpečnosti prvků a jejich funkčnosti, definitivní názor, pokud jde o nábytek, by měli mít rodiče. Doporučujeme dát volnou ruku teenagerovi v oblasti dekorací, barev stěn a výběru obecného stylu interiéru. Pokoj bude odrážet charakter jeho obyvatele.

 


Mládežnické dekorace

Finální charakter každé kompozice tvoří ne nábytek, ale doplňky a dekorace, a také vybrané barvy. Nemusíme provádět generální opravu, aby interiér získal mládežnický charakter. Obvykle stačí malé přestavení nábytku a změna několika doplňků. Ideální k tomu budou nová přikrývka, polštáře, závěsy, drobnosti, a také plakáty s podobiznami oblíbených hudebních skupin. Navíc teenager určitě bude potřebovat pohodlné místo pro své hosty. Ideální budou tady podlahové polštáře, taburety, nebo ve větších pokojích dokonce i sedací souprava.

 

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články