• Průvodce

aktualizováno

Jak si doma zajistit efektivní odpočinek?

Domov není jen místo, kde trávíme volný čas poza prací nebo školou. Je to speciální místo, jelikož je to místo, kde se díky své rodině cítíme opravdu pohodlně a příjemně. Právě doma nás čeká vytoužený odpočinek po dlouhém dni. Pojďme tedy toto místo uspořádat tak, aby podporovalo efektivní odpočinek a uklidňovalo naše smysly. Jak doma vytvořit ty správné podmínky k odpočinku?


Odpočívat doma

Každý z nás potřebuje chvíle blaženého odpočinku a klidu v soukromí svého domova. Těžký den v práci, stres, každodenní povinnosti a spěch často znamenají, že nám chybí chvíle odpočinku, a když k němu dojde, zacházejme s tímto okamžikem, jako s vzácným a výjimečným. Při výběru nábytkových kompletů do vašich interiérů věnujte pozornost nejen jejich spolehlivosti a kvalitě zpracování, estetice nebo využití, ale také otázce pohodlí. Potom pocítíte, jak dobře na vás celé uspořádání působí a můžete tedy bezstarosti a nerušeně relaxovat, a to nejen v posteli ve své ložnici, ale také při používání jiného pohodlného nábytku doma.

wypoczynek w domu 

Pohodlný nábytek v obývacím pokoji

Obývací pokoj je interiér, kde trávíme většinu volného času doma. Zde trávíme čas se svojí rodinou a přijímáme hosty. Proto musí být tento interiér zdokonalen z hlediska estetiky i funkčnosti. Obvykle jej však používáme jako relaxační prostor. Jaký nábytek by v něm měl tedy být, aby zajistil nerušenou relaxaci? Nejdůležitější je zde bezesporu sedací nábytek. Tento je také hlavním prvkěm v každém obývacím pokoji, protože přitahuje pozornost svými velkými rozměry a také tvoří centrální použitelnou zónu v obývacím pokoji. Při výběru rohové sedací soupravy nebo pohovky věnujte pozornost především kvalitě a provedení nábytkové výplně. Zkontrolujte, zda jsou sedáky vyplněny kvalitním materiálem, aby jejich používání nebylo v průběhu času nepohodlné. Záleží hlavně na pružinách a pěnách různých hustot. Další problémy ovlivňující kvalitu odpočinku je stupeň profilování opěradla sedacích souprav a také to, zda mají dodatečné vybavení, jako například:

  •     nastavitelné opěrky hlavy
  •     područky
  •     funkce RELAX
  •     funkce spaní
  •     opěrky nohou nebo taburety 

wypoczynkowe meble 

Pohodlný nábytek v ložnici

Ložnice je interiér, který by měl být skutečnou zónou odpočinku a účinné relaxace. Někdy však dochází k chybám v uspořádání, díky nimž není odpočinek v ložnici tak pohodlný a efektivní, jak by se dalo očekávat. Proto by měl být každý prvek vybavení a detailů v ložnici vybírán s velkou pečlivostí. V ložnici by měla být uklidňující atmosféra, čehož lze dosáhnout optimálním výběrem klidných a harmonických prvků a barev. Nejvíce uklidňují neutrální a pastelové barvy. Ložnice vypadá vždy skvěle v odstínech bílé, šedé a tmavě modré, stejně jako ve všech barvách země a přírody. Postel by měla mít kvalitní matraci, která zajistí pohodlí a zdravý odpočinek. Postel boxspring nebo jiná velká postel s kvalitní matrací a čalouněnou opěrkou hlavy poskytne výjimečné pohodlí. Také pohodlné velké křeslo v ložnici dobře poslouží při čtení knihy nebo poslechu hudby.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články