• Průvodce

aktualizováno

Jak uspořádat obývací pokoj v provensálském stylu

Jedním z populárních trendů v interiérovém designu je provensálský styl obývacího pokoje. Provensálský styl je především idylická atmosféra, okouzlující dekorace a elegance. Proto se dokonale hodí do interiéru obývacích pokojů. Podívejte se, jak zařídit obývací pokoj v provensálském stylu.

Obývací pokoj v provensálském stylu – vlastnosti

Provence je spojena se sluncem, vinicemi, idylickou atmosférou a útulností. Právě těchto aspektů se snažíme dosáhnout v domácích interiérech výběrem tohoto stylu jako vedoucího.

Proto tak dychtíme po výběru obývacích nábytkových sestav s masivní strukturou zdobených dekorativními detaily. Takže volíme dřevěné komody, vitríny nebo masivní stoly, které může používat velká rodina a blízcí. Nábytek do obývacího pokoje v provensálském stylu by měl být zdobený, ale ne rušivý. Celek doplní dekory a ozdoby, které vnesou do interiéru efekt útulnosti a tepla. V obývacím pokoji v provensálském stylu není prostor pro minimalismus ani geometrii. Zde převládají ozdoby a komplikované tvary.

Salon w stylu prowansalskim Royal

 

Nábytek do obývacího pokoje v provensálském stylu

Nábytek by měl být hlavní dekorací interiéru. Textilie a dekory by měly celek jen doplňovat. Čalouněný nábytek je často zdoben květinovými ornamenty nebo pastelovými odstíny na hustých texturách. Provensálský styl zahrnuje také dřevěný nábytek natřený bílou a šedou barvou nebo proslulé starožitnosti. Kromě toho se perfektně hodí židle a lavice z tepaného železa nebo z kovu. Provensálský styl se ideálně hodí ke kombinaci s dalšími designovými trendy. Staromódní čalounění a těžký nábytek budou vypadat skvěle v kombinaci se zrcadlovými prvky, cihlou nebo kamenem. Provensálský styl se rád projevuje v přírodních materiálech.

Salon w stylu prowansalskim  

Dekorace v obývacím pokoji v provensálském stylu

Dekorace doplňují interiér a dodávají mu konečný výraz. Proto je vhodné je vybírat se zvláštní péčí. Rostlinné motivy, zejména levandule a olivy, se objevují v obrazech, keramice a textiliích, což interiér činí útulným a přirozeným. Látky vyrobené z přírodních materiálů, jako jsou bavlněné ubrusy a přehozy, stejně jako plátěné závěsy, lze také použít k výzdobě obývacího pokoje v provensálském stylu. Celek krásně doplní kovové svícny, obrazy s krajinou a zátiší, sklenice nebo jednoduše ozdobné svíčky.
Interiér v provensálském stylu je uklidňující, útulný a elegantní. Tento styl bude ideální pro osoby, které si cení útulnosti a jemnosti, stejně jako trochu sofistikovanosti.

Komplet prowansja

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články