• Průvodce

aktualizováno

Jak vybrat dobré a levné herní křeslo?

Herní židle jsou stále populárnější a dokonce se začínají stávat alternativou k tradičním kancelářským a manažerským židlím. Není divu, protože jejich ergonomický tvar a pozoruhodný design si jistě zaslouží velkou pozornost. Výběr herních židlí stále narůstá, takže vyvstávají pochybnosti, který model bude nejvhodnější. Připravili jsme pro vás pár inspirací, hrstku tipů a návrhů na levná herní křesla.

Pohodlné místo pro hraní a práci

V dnešní době tráví stále více osob několik hodin denně u počítače. Zajímavé je, že to platí jak pro teenagery, tak pro dospělé. Proto je velmi důležité správně připravit pracoviště, studijní nebo herní pozici, aby nedošlo k poškození vašeho zdraví a páteře. Důležitý je zde nejen výběr dobrého monitoru nebo ergonomického stolu. Klíčové je, na čem sedíme. To má dopad na náš pocit pohodlí, zdravé držení těla, páteř a dokonce i naši schopnost soustředit se a být tak výkonní. Donedávna jsme se nejčastěji zaměřovali na výběr dobré kancelářské židle. Herní židle si však dnes získaly oblibu a stále častěji je volí nejen nadšenci počítačových her.

fotel gracza 

Herní nebo kancelářská židle? 

Zamysleme se nad výhodami, které nám klasická kancelářská židle může přinést. Tradiční kancelářské židle jsou obvykle mnohem levnější než designová herní židle. Akční nabídky a výprodeje v obchodech s nábytkem však rozdíl trochu stírají, což je velmi výhodné. Pozornost bychom měli věnovat i designové a estetické podobě různých typů kancelářského nábytku. Klasické otočné kancelářské křeslo působí profesionálněji, a proto firmy většinou volí tento typ židlí pro své zaměstnance. Z hlediska zařízení bytu je však tato otázka méně důležitá. Herní židle bude fungovat nejen v domácí kanceláři, ale také v pokoji pro teenagery. Při používání počítače se vyplatí pečovat o své zdraví. Herní židle jsou většinou dobře profilované, mají také možnost nastavení všech důležitých prvků jako je sedák, opěradlo, područky a hlavová opěrka. Díky tomu jsou nejen velmi pohodlné, ale také bezpečné pro naše zdraví. 

fotel gamingowy 

Na co si dát pozor při výběru herní židle? 

Konstrukce  – měla by být z pevného materiálu, např. oceli. Za pozornost stojí i hráčské židle se speciálními výztuhami, které zvyšují jejich odolnost. Tvar opěradla a sedáku má většinou ergonomický design, který drží siluetu uživatele na místě, zaručuje pohodlí a odlehčuje zádovým svalům. 

Čalouněný materiál  – herní židle mohou být potaženy textilním materiálem, ekologickou nebo přírodní kůží, nylonem, pěnou a dokonce i vinylem. Každé z těchto řešení je dobré svým vlastním způsobem. Například látkové křeslo neklouže a kůže se na něm tedy nelepí. Na druhou stranu křesla z ekokůže se snadno čistí a přírodní kůže je exkluzivní materiál a obzvlášť odolný. 

Ergonomie  – herní křeslo by mělo být především ergonomické a zajistit tak maximální pohodlí. V tomto ohledu je klíčový tvar opěradla a polštářů podporujících páteř. Ergonomickou hodnotu navíc zvyšuje i opěrka hlavy, o kterou se můžete opřít. Sedák hráče by měl být profilován tak, aby při sezení bylo možné zachovat přirozenou křivku páteře (tvar mírně připomíná písmeno „S“). 

Ergonomická a odolná herní židle poskytne nejen větší komfort sezení a používání, ale také sníží zátěž páteři, což umožní prodloužení jedné herní seance nebo času stráveného prací. 

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články