• Průvodce

aktualizováno

Jak vytvořit útulný obývací pokoj?

Obývací pokoj je interiér, který vyžaduje zvláštní pozornost při uspořádání. Trávíme v něm každý den hodně času, a také se v něm setkáváme se svými blízkými. Společná relaxace, probíhající konverzace i večírky pro hosty. Toto a mnohem více se děje v obývacím pokoji. Vzhledem k tomu, že se jedná o sociální a rodinný interiér, měl by být také příjemný a pohodlný. Účinku útulnosti v obývacím pokoji lze dosáhnout bez ohledu na styl, ve kterém byl uspořádán. Použijte k tomu několik ověřených způsobů.


Útulný obývací pokoj a barvy

Barevné složení má v každém typu interiéru velký význam a mělo by být zvoleno v souladu s funkčností jednotlivých místností. Protože v některých interiérech je vhodné zvolit klidné, tlumené barvy, které uklidní smysly a podporují soustředění se, v jiných potřebujeme něco povzbudivějšího, co nám dodá energii a ochotu jednat. Psychologové již dlouho prokázali, že barvy, kterými se každý den obklopujeme, mají vliv na naši pohodu. Proto při výběru sestav nábytku do obývacího pokoje, barev stěn a dekorací věnujte pozornost psychologii barev.

meble do salonu 

Teplé tóny v moderním obývacím pokoji?

I v obývacím pokoji je dobré zvolit barvy tak, aby byl čas strávený v takovém prostředí výjimečný. Vzhledem k tomu, že obývací pokoj je místem pro odpočinek, relaxaci, ale také pro setkávání se s přáteli, jeho uspořádání by mělo být útulné a reprezentativní zároveň. Útulné salonky se obvykle vyznačují použitím teplých tónů. Všechny béžové, ecru, hnědé, odstíny žluté a oranžové, ale také pastelové barvy, jako je modrá nebo zelená yde vypadají dobře. Bílá může být také dominantní barvou v útulném obývacím pokoji, ale pak by měla být kombinována s vhodnými doplňky, např. s ​​dřevěnými detaily. Pokud je uspořádání příliš sterilní, je to právě dřevo, které má jedinečnou sílu, aby bylo uspořádání útulnější aniž by ztratilo účinek moderního a tlumeného charakteru interiéru. V klasických obývacích pokojích však mohou aranžmá přidat ozdobné detaily v barvách starého zlata, mědi nebo mosazi.

Relaxační zóna v útulném obývacím pokoji

Relaxační zóna je nejdůležitějším místem v každém obývacím pokoji, bez ohledu na jeho velikost nebo použitý styl interiéru. Při uspořádání této zóny je třeba brát v úvahu pohodlí používání jednotlivých prvků, ale také jejich optimální uspořádání, které napomáhá odpočinku a relaxaci. Chcete-li dát interiéru obývacího pokoje útulný efekt, je vhodné zvolit doplňky a nábytek s čalouněním. Protože nic nezútulní interiér lépe než textil.

wersalka do salonu 

V útulném obývacím pokoji budou skvěle vypadat sestavy čalouněného nábytku potaženého látkami jednotné barvy příjemnými v doteku. Je dobré zvolit čalouněný materiálu na křesla, pohovky nebo rohové sedací soupravy.  Samozřejmě hodně záleží také na ostatních prvcích v obývacím pokoji. V dnešní době si můžete vybrat mezi mimořádně účinnými, odolnými a zároveň příjemnými na dotek potahovými látkami. Umístěním několika dekorativních polštářů nebo přikrývky navíc dodáte interiéru útulný výraz.

Nepřehlédněte:

Pohovky Rohové sedací soupravyPohovky a gauče

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články