• Průvodce

aktualizováno

Jak zařídit byt v romantickém stylu?

Styl interiéru přijatý v bytě má velký význam nejen pro vzhled aranžmá, ale také pro to, jak se doma cítíme. Při jeho výběru stojí za to sledovat nejen aktuální módu, která rychle prochází změnami, ale také vkus členů domácnosti a jejich jednotlivých osobností. Jedním z oblíbených stylů Čechů je romantický styl, který se těší neutuchající popularitě. Podívejte se, jak zařídit byt v romantickém stylu.

Romantický styl – základ

Vůně čerstvých květin, pastelové barevné kompozice, čalouněný nábytek s jemnou strukturou a rostlinnými vzory – to je podstata romantických interiérů. Romantický styl má mnoho verzí a lze jej použít buď jako doplněk k modernímu nebo klasickému trendu, ale můžete s ním zacházet také úplně, jako v případě shabby chic. Zatímco použití shabby chic bude perfektní v typicky ženských a dětských interiérech, v rodinném domě nebude vypadat dobře. Navzdory tomu lze jeho romantické prvky kombinovat do univerzálnějších aranžmá, díky nimž dodáme interiéru teplo a útulnost i svěží jarně-letní výraz.

Mieszkanie w stylu romantycznym 

Vlastnosti romantického stylu

Romantický styl se vyznačuje lehkostí a trochou sladkosti s vyváženým výrazem. Efekt romantického stylu se docílí použitím světlého nábytku, květinových motivů a pastelových odstínů stěn. Stěny útulné místnosti mohou být bílé, pastelové nebo pokryté tapetami se zajímavým květinovým nebo geometrickým vzorem. Příjemné přírodní látky, jako je bavlna a len, vznešené ozdoby a zelené rostliny, se dokonale hodí do interiéru romantického typu. Nábytkové sestavy mohou být konzistentní a minimalistické nebo mohou mít zastaralý efekt. Dobrým nápadem bude také sedací souprava se světlým, bílým nebo šedým čalouněním. Romantický efekt můžete doplnit také dekorativními polštáři, přikrývkami, vázami nebo pastelovými závěsy.

Styl romantyczny w mieszkaniu 

Nábytek v romantickém stylu

Nábytek pro interiéry vyzdobený v romantickém stylu by měl být lehký a světlý. Mohou to být minimalistické tvary ve skandinávském stylu nebo nábytek provensálského typu. Dokonalý je také nábytek a doplňky zdobené technikou decoupage. Romantický styl má své kořeny ve starých interiérech anglických a francouzských domů, takže vypadá nadčasově a potěší svěžestí. Čerpá ze stylu boho a vintage.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články