• Průvodce

aktualizováno

Jak zařídit konferenční místnost?

Konferenční místnost je mimořádně důležitou místností pro potřeby společností, jejichž zaměstnanci se na pracovišti setkávají se svými dodavateli a zákazníky. Abyste nepřijímali návštěvníky v nereprezentativních podmínkách, je dobré připravit profesionálně prezentované uspořádání konferenční místnosti.

Jak vybavit konferenční místnost

Konferenční místnost je místnost, která podporuje budování image společnosti a zdůrazňuje její profesionalitu. Právě tam probíhá vyjednávání smluv, školení, nábory a všechna další obchodní jednání. Způsob, jakým místnost vybavíte, bude mít tedy mimořádně velký dopad nejen na image společnosti, ale také na komfort práce. Místnost musí být vybavena elegantním, ale zároveň pohodlným kancelářským nábytkem a odpovídajícím vybavením. V konferenční místnosti musí být dostatečný počet elektrických zásuvek, aby účastníci mohli používat počítače. V centrální části je důležité najít prostor pro projektor, monitir nebo interaktivní tabuli.

meble biurowe do sali konferencyjnej 

Na funkčnosti záleží

V konferenční místnosti se konají nejen krátká setkání zaměstnanců, ale také dlouhá školení nebo rozhovory s budoucími klienty nebo současnými partnery. Proto by tato místnost měla být funkční a ergonomická. Při výběru všech prvků zařízení věnujte pozornost skutečnosti, že místnost má poskytnout pohodlí při sezení a podporovat udržení koncentrace. Postarejte se tedy o správné barevné kompozice. Pokud je užito příliš mnoho barevných odstínů, mohou se osoby po dlouhé chvíli uvnitř cítit příliš stimulovaní a unavení. Příslušenství a dekorace by tedy měly být omezeny na minimum. Zároveň zvolte tlumené nebo neutrální barvy. Styl interiéru by měl být univerzální a elegantní, aby vyhovoval oblíbeným vkusům. Rovněž jedobré umístit do konferenční místnosti certifikáty o podnikových úspěších a rozvoji.

komplet do sali konferencyjnej

 


Nábytek pro konferenční místnost

Pro konferenční místnost bychom si měli vybrat nábytek, který bude primárně pevný, protože bude intenzivně používán. Ústředním prvkem v takové místnosti je samozřejmě konferenční stůl, který musí být dostatečně dlouhý, aby se k němu vešlo dostatek osob (v závislosti na potřebách společnosti). Vzhledem ke snadnému umístění v prostoru můžete zvolit obdélníkový stůl. Pokud však máte dostatek místa, je nejlepší volbou stůl oválný – tento tvar je brán jako symbol setkání a každý účastník je považován za partnera. Před nákupem je tedy důležité zvážit všechny možnosti. Ke konferenčnímu stolu byste měli vybrat jak estetická, tak pohodlná křesla. Mají doplňovat estetiku stolu a zdobit interiér. Nejlepší budou modely s elegantním povrchem, které zdůrazní styl celého interiéru. Kromě tohoto základního nábytku může být užitečný také stůl nebo konferenční stolek na občerstvení a nápoje, stejně jako menší stůl, na který můžete umístit vybavení nebo užitečné předměty potřebné pro schůzky nebo školení.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články