• Průvodce

aktualizováno

Jak zařídit malý byt?

Vytvoření funkčního a efektivního uspořádání malého bytu je skutečnou výzvou. Malé interiéry vyžadují použití triků, díky nimž se budou zdát pokoje opticky prostornější. Kromě toho musí být výběr konkrétního nábytku dobře promyšlen, aby bylo vše funkční a praktické. Poradíme vám, jak zařídit malý byt.

Małe mieszkanie z meblościanką Winds

 


Malý byt – pár triků

Každý z nás chce, aby interiéry v malém bytě byly prostorné, stylové a funkční zároveň. Jak ale dosáhnout takového efektu, když máme k dispozici malý prostor? Malý byt není problém, pokud na to půjdete moudře. Musíte si jen vybrat správné nábytkové komplety, sladit barvy a doplňky. Světlé barvy stěn a nábytku jsou nejlepší volbou pro malé interiéry. Je lepší zavést tmavé barvy jako doplněk nebo rozbití uspořádání. Světlé barvy, zejména neutrální barvy, opticky zvětšují prostor. Také je dobré užít zrcadla, která opticky zvětšují prostor. Při zařizování malého bytu je důležité dodržovat minimalismus, jelikož v tomto případě je méně více.

Małe mieszkanie z meblami Briks 

Nábytek v malém bytě

Výběr nábytku a způsob jeho uspořádání jsou klíčové pro vzhled a funkčnost jakéhokoli interiéru. V malých bytech je to obzvláště důležité, jelikož je velmi snadné udělat chybu a vizuálně přeplnit malé interiéry. Abyste tomu předešli, vyberte si nábytek s minimalistickým dekorem. Jednoduché, geometrické tvary a jasné barvy budou fungovat skvěle. Za zvážení stojí také nákup jednotné, stylové kolekce pro celý byt, díky níž se stane interiér konzistentní a efektivnější. V malém bytě je důležitépravidlo, čím méně nábytku je umístěno, tím lépe pro estetiku. Proto je praktičnost každého kusu nábytku zásadní. V malých bytech bude dobrým řešením multifunkční nábytek, jako jsou pohovky s funkcí spaní nebo kuchyňský nábytek na míru.

Małe mieszkanie i stół Uran 

Malý byt – rady v kostce:

  •      světlé barevné kompozice
  •      zrcadla na stěnách
  •      konzistentní komplety nábytku
  •      minimalismus
  •      minimumdekorací
  •      hodně osvětlení
  •      minimum nábytku

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články