• Průvodce

aktualizováno

Jakou manželskou postel byste si měli vybrat, aby byli všichni spokojení?

Výběr jednolůžka je mnohem jednodušší než výběr postele pro dva. Protože každý člověk může mít jiné preference a očekávání, váhu a výšku, stejně jako zdravotní potřeby. Výběr manželské postele a speciální matrace proto může být docela obtížný. Jak tedy najít perfektní řešení pro páry? 

Umění kompromisu

Vybavení ložnice není jen starost, ale také velké potěšení. Páry mohou hledat designová a funkční řešení, díky kterým se tento interiér stane oázou odpočinku a relaxace. K dosažení tohoto cíle musí být sada ložnicového nábytku, textilu a dekorací vybrána tak, aby vše vytvářelo harmonický a esteticky vytříbený celek. Po cestě samozřejmě musíme být trpěliví a chápaví, protože mohou existovat různé vize toho, jak by uspořádání mělo vypadat nebo jaké funkce by měl mít jednotlivý nábytek do ložnice. Vždy jsou důležité kompromisy, protože je důležité, aby se oba lidé v ložnici cítili co nejpohodlněji. Jediným kusem nábytku, který může být obtížné vybrat, je postel do ložnice, protože se jedná o nábytek, který mají používat dva lidé současně, ačkoliv mají různé preference. 

 Łóżko małżeńskie kontynentalne

Dokonalá manželská postel 

Jaká by měla být dokonalá manželská postel? Samozřejmě by měla poskytovat maximální pohodlí a podporovat zdravý spánek a to zároveň oběma lidem. Může to být obtížné, že? Daná postel, rám a matrace nemusí nutně splňovat očekávání a potřeby každého z manželů. Řešením těchto dilemat jsou postele, které mají dvě oddělené spací plochy, a to navzdory skutečnosti, že celek je spojen jednou konstrukcí. Moderní postele boxspring jsou reakcí na potřeby osob, které mají různé preference ohledně toho, jaká by měla být plocha na spaní. Nejnovější modely mají elektricky nastavitelné spací plochy, které fungují nezávisle na sobě, což zajišťuje optimální komfort odpočinku. Každý z manželů si může upravit vlastní matraci. Díky tomu je každý s komfortem spokojen, a to i přes jiné preference. 

łóżko sypialniane  

Postel pro dva – jak ji vybrat? 

Osoby, které vybírají manželskou postel musí věnovat pozornost při výběru dokonalého modelu několika aspektům, aby byla postel vizuálně atraktivní, pohodlná a dostatečně velká. Při výběru pohodlné postele do ložnice se nejprve ujistěte, že postel není příliš malá, a proto stísněná. Nezapomeňte vybrat postel, která bude delší než výška nejvyšší osoby, která na ní spí. Nejlépe budou fungovat modely o šířce 80-90 cm pro jednu osobu. Pokud máme prostornou ložnici, vyplatí se koupit postel o šířce 180 cm. Postel 140×200 cm je nejmenším modelem mezi manželskými postelemi, které dobře fungují ve většině ložnic. Dobře fungují hlavně v malé místnosti. Manželská postel 160×200 cm je považována za nejuniverzálnější a nejoptimálnější, protože zaručí pohodlí během spánku oběma lidem, kteří na ní spí. Postel s ráměm o šířce 180 cm funguje nejlépe, protože se do něj vejdou i dvě nezávislé matrace, což osloví osoby, které mají různá očekávání ohledně tvrdosti povrchu na spaní. Dalším problémem je nákup roštu a matrace, které by měly být vybrány individuálně pro postavu a hmotnost. Trh také nabízí velký výběr roštů a matrací. 

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články