• Průvodce

aktualizováno

Jakou matraci zvolit na léto?

Léto je pro většinu z nás nejoblíbenějším ročním obdobím. Právě v létě se však mnoho lidí potýká s problémy se spánkem a spánkovým komfortem. Často se také objevuje problém nadměrného pocení během spánku, což je z dlouhodobého hlediska značně frustrující. Pro řešení těchto problémů je vhodné věnovat pozornost nejen přikrývce, pod kterou spíme, a typu lůžkovin, ale také matraci. Vhodně zvolená matrace může výrazně zlepšit komfort spánku a zabránit přehřátí těla během noci.  Jakou matraci byste měli zvolit, abyste zajistili optimální termoregulaci těla během horkých nocí?

V tomto článku se dozvíte:

  • Jaká je ideální matrace pro horké noci?
  • Jaké jsou vlastnosti termoregulačních matrací? 
  • Jaké vlastnosti má pěna FloFom? 

Pohodlný spánek během horkého počasí 

K pohodlnému a zdravému spánku přispívá mnoho faktorů. Počínaje správnou spánkovou rutinou a hygienou a konče podmínkami, které si vytváříme v ložnici. V místnosti, kde spíme, by měla být teplota kolem dvaceti stupňů. Důležité je také pravidelné větrání, časté praní potahů a ložního prádla. Pohodlný spánek však není jen o správné teplotě v ložnici, ale také o optimální teplotě našeho těla v noci. Když je naše tělo příliš horké a zpocené, probouzíme se, což může mít za následek pocit nevyspání během dne. Řešením těchto problémů jsou termoregulační matrace, které se skládají z pěn ideálních pro letní období i mimo něj. Jejich největší výhodou je, že během spánku zajišťují tělu optimální teplotu a pomáhají eliminovat pocit přehřátí. Vložky používané v těchto matracích mají otevřenou buněčnou strukturu, díky které jsou prodyšné a nehromadí vlhkost. Vlhkost je odváděna na vnější stranu matrace, takže vaše pokožka má přístup k čerstvému vzduchu a méně se potí. 

Jakou matraci zvolit za horkého počasí? 

Nejdůležitější je, aby vybraná matrace byla schopna cirkulace vzduchu a poskytovala optimální ventilaci. Tím se zabrání akumulaci tepla v konstrukci matracové podložky. Tímto způsobem zajistíme nejen optimální pohodlí a hygienu spánku, ale také zabráníme množení bakterií a plísní, kterým v létě svědčí vysoké teploty. Potah matrace je důležitý také z hlediska termoregulace. Měl by být vyroben z lehkých přírodních materiálů bez umělých přísad. Termoregulační matrace s chladicími vložkami jsou dobrou volbou pro horké noci. 

materace na lato do sypialni

Pěnové matrace FloFom – ideální pro horké noci 

Termoregulační matrace mohou mít různé typy pěnových vložek, které mají vlastnosti regulující proudění vzduchu a podporující udržení optimální tělesné teploty během spánku. Jedním z nejdoporučovanějších typů je matrace s pěnou FloFom. Tato pěna je zodpovědná za příjemný chladivý efekt, protože reaguje na teplotu našeho těla. Kromě toho se doporučuje také lidem, kteří se potýkají s vysokým svalovým napětím v oblasti ramen a krku. Tento typ pěny také vykazuje zvláštní citlivost na teplo vytvářené uživatelem, díky čemuž velmi dobře podpírá páteř a pomáhá nám relaxovat. Za zmínku stojí také to, že se v matraci nehromadí vlhkost, což zabraňuje množení bakterií a plísní. 

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články