• Průvodce

aktualizováno

Je bílý nábytek stále v módě?

Bílý nábytek je již několik let nedílnou součástí mnoha nejmódnějších interiérových zařízení. Bylo to způsobeno tím, že interiérové ​​trendy byly v módě pro aranžmá v moderním a high-tech stylu. Takové styly vyžadovaly extrémní minimalismus, monochromatické vzory a jednoduché formy nábytku udržované v bílé. V současné době se trendy vyvinuly a my se snažíme naše interiéry zútulnit a zpestřit. V důsledku toho vyvstává otázka, zda je bílý nábytek stále módní?

Bílý nábytek a současné trendy interiérového designu

Bílý kuchyňský nábytek, komody a police jsou i přes změny patrné ve světě interiérových trendů stále oblíbené. Jaký je jejich fenomén? Takový nábytek je designově nadčasový a hodí se nejen do různých místností, ale i do interiérových stylů. Jejich univerzální charakter znamená, že změnou barevné kompozice interiéru, vytvářením designových a dekorativních metamorfóz vypadá bílý nábytek stále dobře. Jak to souvisí se současnými trendy? Ustupujeme od interiérů zařízených v monochromatickém stylu, jednoduchosti, neutrálních barvách a přikláníme se k sofistikovanému eklektismu. Naše interiéry mají intenzivnější odstíny, jako je lahvově zelená, tmavě modrá, hořčicová a karamelová. Také nábytek a doplňky mění svou podobu z jednoduché a minimalistické na sofistikovanější. Na druhou stranu do klidných jednoduchých aranžmá se snažíme propašovat stylizované tvary, například kávové konferenční stolky ve stylu Louis nebo Scandi, ale i barvy používané jako čalounění obývacího nábytku. Zaměřujeme se také na dekorativní akcenty, díky nimž má náš interiér příjemné klima, prezentuje osobnost a preference členů domácnosti.

białe meble kuchenne 

Výhody bílého nábytku 

Pokud se ptáte, zda je bílý nábytek stále v módě, asi vás nepřekvapíme, že ano. Jeho univerzální estetika jej předurčuje k různým aranžmá a je nadčasový. Díky tomu, vytvořením metamorfózy interiérů, v nich může zůstat bílý nábytek, protože bude stále vypadat dobře. Konečný výraz aranžmá však určí barva sedací soupravy nebo čalouněné pohovky, vybrané dekorační doplňky, interiérový textil. To znamená, že bílý nábytek nevyšel z módy, spíše naopak. Stále perfektně zapadá do současných aranžmá, ve kterých se zaměřujeme na jemnost a zajímavé designové kompozice. Výhodou bílého nábytku je také fakt, že i když chceme něco změnit na dekorativnosti místnosti, stále se bude dobře hodit. Nemusíme tedy nést další náklady související s obměnou nábytku. 

białe meble do salonu

5 důvodů, proč si vybrat bílý nábytek 

·        Bílý nábytek je nadčasový 

·        Bílý nábytek se hodí do interiérů zařízených v jakémkoli stylu 

·        Bílý nábytek opticky zvětší prostor 

·        Bílý nábytek dodává pocit klidu a uklidňuje smysly 

·        Bílý nábytek se snadno udržuje v čistotě 

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články