• Průvodce

aktualizováno

Moderní lenoška – jak ji využít?

Lenoška je nábytkem pro volný čas, který v současné době prochází velkou renesancí. Návrat módy pro lenošky je odpovědí na potřebu pohodlného odpočinku, ale také na obohacení domácích aranžmánů o originální stylizovaný nábytek. Zjistěte, jak můžete doma lenošku využít a jak integrovat daný model do připraveného uspořádání.

Lenoška – nestárnoucí móda

Lenoška je nábytek, jehož historie sahá až do 18. století. V té době byl navržen a vyroben ve Francii a byl symbolem luxusu a společenské prestiže. Lenošky se objevovaly hlavně v královských palácích, šlechtických sídlech a panstvích. Byly účinným prvkem vybavení salonků, heren, knihoven a umožňovaly odpočívat v důstojném postavení. V současné době můžeme opět pozorovat rostoucí zájem o tyto lenošky a každý si je může pořídit domů. Tento nadčasový nábytek pro volný čas umožňuje pohodlný odpočinek, ale také účinně doplňuje kompozici interiéru. 

szezlong 

Moderní lenošky 

Moderní lenošky potěší efektní designovou kompozicí, módními čalounickými materiály a zajímavými dekory. Některé modely jsou stylizované a díky propracovaným profilováním a ozdobným nohám krásně zapadají do eklektických nebo půvabných aranžmá. Prošívané lenošky a modely s mírně zvlněným tvarem jsou velmi oblíbené. Takové lenošky jsou ideálním řešením pro moderní interiéry, jejichž design je minimalistický. 

designerski szezlong 

Jak integrovat lenošku do uspořádání? 

Lenoška jako součást relaxační zóny 

Lenoška může být jedním z prvků relaxační zóny v obývacím pokoji. Můžete ji umístit ke konferenčnímu stolku, k pohovce nebo ke gauči. V menších interiérech může nahradit křeslo. Lenoška nevypadá příliš dobře v aranžmá společně s rohovou sedací soupravou, proto je lepší ji použít především k pohovkám. 

Lenoška jako samostatný prvek 

Lenoška je kus nábytku, který bude perfektní také jako samostatný prvek. S jeho pomocí můžete vytvořit jedinečnou zónu relaxace. Vedle lenošky můžete postavit kávový stoleček a stojací lampu a relaxační koutek je hotový. Lenoška umístěná v blízkosti knihovny, bude ideálním místem pro trávení času čtením. Lehátko se dobře hodí i do interiéru ložnice, protože vám umožní pohodlně si odpočinout v klidné atmosféře před spaním. V domácí kanceláři můžete využít lenošku k odpočinku během přestávek v práci. 

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články