• Průvodce

aktualizováno

Nápady pro moderní předsíň

Předsíň je první místností, do kterého vstupují naši hosté nebo návštěvníci. Je to tedy jakási přehlídka vkusu a stylu celého bytu. Proto, navzdory skutečnosti, že se jedná o typickou průchozí místnost, je dobré se postarat o její módní dekor, aby tato místnost působila dobrým prvním dojmem. Připravili jsme pro vás několik způsobů, jak šikovně proměnit svoji předsíň na reprezentativní místnost.

Předsíň je typicky technickou místností, takže jejímu uspořádání obvykle nevěnujeme velkou pozornost. Pokud se však podíváte na tento interiér jako na ukázku vkusu vlastníka domu, perspektiva se změní. Proto je dobré se postarat o estetiku předsíně zakoupením módního nábytku a doplňků a přemýšlet o využití jeho potenciálu z hlediska funkčnosti a skladování. Předsíň lze využít jako průchozí místnost i jako místo pro uložení sezónního oblečení a doplňků.

Designové věšáky

Věšák je nejčastěji používaným vybavením předsíně. Ve velkých interiérech mohou být použity rozsáhlejší věšáky a nábytkové sestavy, které obsahují veškerý potřebný nábytek jako je skříň se zrcadlem, botník a věšák v jednom bloku. V současné době jsou obzvláště populární volně stojící designové věšáky ve stylizované formě. Mohou to být volně stojící věšáky připomínající kmen stromu s větvemi nebo modely visící na zdi. Takový nemusí ani na první pohled připomínat věšák, dokud nevytáhneme speciální háčky z hladkého povrchu. Takové věšáky nejsou jen praktické, ale stávají se také originální výzdobou předsíně.

wieszak do przedpokoju 

Bílý nábytek a moderní předsíň

V posledních sezónách dominuje interiéru bílý nábytek. Potěší jednoduchá minimalistická dekorativnost a nadčasový design, díky kterému nikdy nevyjde z módy. Bílý nábytek je také velmi módním nápadem vytvořit mimořádně atraktivní uspořádání předsíně. Interiéry předsíní jsou obvykle relativně tmavé a stísněné, proto je dobré použít vhodně vybraný nábytek k vizuálnímu zvětšení jeho prostornosti. Výhodou bílého nábytku je, že nezatěžuje interiér. Tento efekt lze dále posílit výběrem nábytku s hladkými dvířky, případně vysoce lakovanými modely.

Zrcadlo, řekni mi…

Zrcadlo není jen velmi praktickým prvkem vybavení předsíně, protože se v něm každý den před opuštěním domu můžeme shlédnout. Je to také objekt, který má jedinečnou sílu opticky zvětšit prostor a osvětlit jej, což je zvláště důležité v interiérech, jako jsou úzké předsíně. Zrcadlová tabule odráží vzhled místnosti, opticky ji zvětšuje, ale také odráží světlo, díky čemuž je místnost přirozeně světlejší. Zrcadlo je navíc obzvláště dekorativní předmět, a proto je krásnou výzdobou interiéru. Tvar zrcadla i skla činí uspořádání bohatším. Celé složení aranžmá a jeho finální styl lze zdůraznit výběrem zrcadlového rámu.

modny przedpokój 

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články