• Moderní
  • Styly

aktualizováno

Přehled moderních stylů

Byt vyzdobený v moderním pěkném stylu je snem každého. Denně se staráme o zdokonalování našeho okolí tak, aby vyhovovalo estetickým preferencím a potřebám užívání. Je však důležité, aby každá místnost byla stylisticky konzistentní, jelikož díky tomu dosáhneme harmonie a soudržnosti uspořádání. Abychom mohli dojít k tomuto cíli, je důležité zařídit obytné interiéry do jednoho z vybraných stylů interiéru. Pojďme se podívat na vlastnosti několika populárních designérských stylů věnovaných bytovým interiérům.


Styl interiéru – proč je tak důležitý?


Při zařizování svého vysněného bytu je důležité věnovat pozornost nejen aktuálním módním nebo užitkovým potřebám, ale také potřebě důslednosti v uspořádání. To znamená, že při výběru všech druhů zařízení, barevných kompozic nebo dekorů je pro úspěch konečného efektu nezbytné, aby spolu všechny do určité míry harmonizovaly. Přijetím daného stylu designu interiéru můžeme tento úkol usnadnit výběrem nábytkové sady a zvolit doplňky tak, aby s daným stylem harmonizovaly a nevznikl tak vizuální chaos. To má velký význam nejen kvůli estetickým kvalitám pokojů, ale také kvůli jejich vlivu na naši pohodu. Protože psychologové již dávno zdůraznili, že vzhled našeho každodenního prostředí má vliv na naši náladu a emoce. Proto je volba hlavního stylu interiéru nezbytná. V současné době existuje tolik designových trendů a hybridů, že určitě každý bude schopen snadno přizpůsobit jeden z nich svým individuálním preferencím.

meble Vevien w wyjątkowym stylu 


Přehled moderních stylů v kostce


  • Vintage styl: toto je design, který potěší osoby, které milují stylizované formy sedacího nábytku nebo nábytkové komplety. Dominuje zde nábytek klasických tvarů (např. Křeslo Ušák), stejně jako velké doplňky, jako jsou starožitné hodiny nebo kované lustry. Při aranžování interiérů v tomto stylu se nemusíme bát vzorů a barev, jelikož zde je spousta svobody.


  • Anglický styl: je styl výjimečné jemnosti, a proto je obvykle spojován s ženskostí. Proto se obvykle volí pro kuchyň, ložnici a dětský interiér. Dominují zde odstíny bílé, ecru, světlé pastelové barvy nebo světle růžové a modré. Bílé sady nábytku do kuchyně nebo do obývacího pokoje krásně ladí se vzory květin a jemných keramických drobností. Romantické vzory zde mají velký význam: motivy srdcí, andělů a květin.

 meble w stylu wnętrzarskim

  • Boho styl: je styl, který v současné době prochází velkou renesancí a získává na popularitě. Interiér boho je plný intenzivních barev a vzorů oscilujících mezi orientálními tendencemi a bohémským stylem. To vše je spojeno přírodními materiály jako je bavlna a len, a surovinami získanými z přírody, zejména dřevem a kamenem. Zvláště charakteristická jsou proutěná závěsná křesla, eklektické kombinace vzorů, zemské barvy, provazy a četné textilie. Zde má panovat domácí atmosféra a jakási útulnost.

  • Styl Glamour: Móda pro styl Glamour nás neustále obklopuje. V dnešní době je patrné, že její prvky jsou stále častěji zaváděny do klasických i moderních aranžmá. Glamour jsou interiéry inspirované zlatou érou Hollywoodu. Dominují v nich luxusní látky s třpytivými texturami, plyšové a sametové čalounění sedacího nábytku, saténové polštáře, hedvábné závěsy a křišťálové, zlaté nebo stříbrné detaily.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články