• Průvodce
  • Styly
  • Uncategorized

aktualizováno

Jak můžete proměnit svůj interiér pomocí doplňků v korálové barvě?

Korálová barva kombinuje červené a oranžové tóny. Je velmi uklidňující a exotická. Plánujete touto barvou proměnit svůj obývací pokoj nebo ložnici? Podívejte se, jak to můžete udělat v několika málo krocích.

V tomto článku se dozvíte:

  • Jaká je barva korálu?
  • S jakými barvami ji můžete kombinovat?
  • Jak může korálová barva proměnit interiér pomocí nábytku, textilií a drobných doplňků?

Jak můžete rychle změnit svůj interiér?

Abyste zcela změnili vzhled svého interiéru, nemusíte provádět kompletní rekonstrukci domu. Stačí, když do svých pokojů vnesete několik akcentů, změníte textilie a charakter vašeho obývacího pokoje nebo ložnice získá zcela novou tvář. Místo malování všech stěn si můžete vybrat jednu a zvýraznit ji barevným akcentem nebo na ni dát tapetu. V následujících odstavcích vám ukážeme několik jednoduchých způsobů, jak do interiéru vnést korálovou barvu a proměnit jej.

Korálová barva

Korálová barva je neuchopitelná a nejednoznačná. Na jedné straně se blíží červené, ale je mnohem jemnější. Na druhou stranu má barva sklon k oranžovým odstínům, i když díky příměsi růžové a červené je obtížné ji takto zařadit. Díky této neuchopitelnosti se jedná o jedinečnou barvu, která může ve vašem interiéru způsobit skutečnou revoluci.

A jaké vybavení by bylo nejlepší pro korálové odstíny? Pokud chcete do svého domova vnést nádech slunce a exotiky, zvažte kombinaci žluté s korálové. Korálová bude sloužit jako klidný základ, zatímco žluté akcenty kombinaci oživí a vnesou do ní radost a nádech bláznivosti.

Při výběru barev se zamyslete nad tím, který odstín je nejbližší barvě, na které právě pracujete. Korálová, jak jsme již zmínili, je barva, kterou lze zařadit mezi červenou, růžovou a oranžovou. To je dobrý směr pro hledání barevného společníka. Nebojte se tedy sladit doplňky nebo základní kousky v korálové barvě s odstíny červené, růžové a slunečné oranžové. Jedná se o velmi bezpečné řešení.

Na opačném pólu jsou kontrastní odstíny, které mohou vytvořit neuvěřitelně krásné a poutavé kombinace. Milujeme kombinaci korálové s olivově zelenou nebo jejím mátovým odstínem. Zajímavě bude vypadat také kombinace chladného safíru s korálem. Pokud chcete, aby korálová barva kralovala interiéru, nechte ji zazářit a slaďte ji s neutrální šedou. Přestože se jedná o silně kontrastní kombinaci, šedá není dominantní a korálové prvky jsou v popředí.

Buďte odvážní s korálovým nábytkem

Máte už dost všudypřítomné šedi, nudí vás bezpečná řešení a potřebujete ve svém bytě konkrétní změny? Prohlédněte si nábytek do obývacího pokoje v korálové barvě. Je to poměrně úslužná barva, ale pokud se k věci postavíte čelem, můžete vytvořit neuvěřitelně originální interiér. Pohovka nebo křesla v této barvě budou v místnosti výrazně dominantní. Pokud se obáváte, že by mohlo být „akce“ příliš, ujistěte se, že je vše v klidu. Stěny vymalujte šedou nebo bílou barvou a dbejte na to, aby doplňky byly jednobarevné.

Pokud máte obývací pokoj otevřený do kuchyňského koutu, doplňte toto uspořádání jídelními židlemi ve stejné barvě nebo korálovými dekorativními obklady v prostoru mezi pracovní deskou a horními skříňkami.

Korálová barva v textilu

Nábytek v korálové barvě je sice senzační a designový způsob, jak změnit interiér, ale je to poměrně složité řešení. Nábytek přece nevyměňujeme každé dva roky. Na druhou stranu jsou textilní doplňky rychlým způsobem, jak provést celkovou nízkorozpočtovou proměnu místnosti.

Stačí, když si k oknu pověsíte závěsy v korálové barvě, a váš interiér rázem získá zcela nový ráz. Kupte si povlaky na polštáře v korálové barvě a položte je na pohovku. Vyhněte se nudě a pohrajte si s texturou látky. Můžete si vybrat kostkované, vyšívané nebo potištěné potahy. Možností je mnoho

A pokud máte v obývacím pokoji nebo ložnici dost místa, můžete si pořídit i malý taburet v korálové barvě. Takový kus nábytku je levný a může zajímavě zvýraznit interiér.

Rádi trávíte dlouhé podzimní a zimní večery ve společnosti měkkých dek a koberců? Použijte je k proměně svého interiéru. Rozložením měkké deky na pohovku oživíte nejen tento kus nábytku, ale i celý interiér. Do rohu umístěte dekorativní proutěný koš, do kterého můžete uložit měkké deky v této barvě. Hraní si s takovými doplňky je opravdu nízkorozpočtový způsob, jak proměnit svůj interiér. Udělejte si zásobu různých barev dekoračních textilií, které můžete několikrát do roka vyměnit a změnit tak vzhled interiéru bez nutnosti zásadní rekonstrukce.

Doplňky v korálové barvě udělají tečku za vším

Existuje ještě jeden způsob, jak vnést do svého domova korálovou barvu, a to přírodní. Pokud se rádi obklopujete krásnými předměty, je to dobrá příležitost, jak zaplnit svůj prostor korálovými barvami. Máte rádi řezané květiny? Pořiďte si krásnou skleněnou vázu v korálové barvě. Nebo snad máte či plánujete mít na stěně galerii plakátů, obrazů či grafiky? Použijte barevné rámečky nebo paspartu v korálové barvě. Přidejte svíčky ve sklenicích v této barvě nebo malé figurky. Co takhle sada hrnků na čaj, které si můžete vystavit ve vitríně nebo na otevřené polici? Možností je mnoho a jste omezeni pouze svou fantazií.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Monika Procházková

Související články