• Dětský pokoj
  • Místnosti
  • Průvodce

aktualizováno

Proč děti milují patrové postele?

Znáte dítě, které by ani ve snu nechtělo mít ve svém pokoji palandu? My také ne! Čím to je, že tento jedinečný kus nábytku přitahuje děti jako magnet? Když se nad tím na chvíli zamyslíte, jistě najdete mnoho důvodů! Včetně některých, které vás možná přesvědčí, abyste koupili palandy do dětského pokoje!

V tomto článku se dozvíte:

  • Proč se patrové postele líbí nejen sourozencům, ale i jedináčkům?
  • K čemu lze využít prostor na palandě?
  • Proč je pro většinu dětí spánek ve výšce snem?
  • Jsou patrové postele dobrým nápadem do dětských pokojů jakékoli velikosti?

Základna pod postelí – ideální řešení pro dětský pokoj jedináčka

Věděli jste, že i když máte doma jedináčka, můžete zvážit umístění patrové postele do dětského pokoje? Toto řešení má mnoho výhod! Především se tím vyhnete hádkám o to, kdo má spát na horním patře postele. Je přece jasné, že vaše dítě ji bude okupovat! Odvažte se a vyberte si kus nábytku, který má nejen klasický žebřík, po kterém se dostane do horního patra, ale také… skluzavku! Když ji bude dítě používat každé ráno, uvidíte, že bude vstávat s větší chutí – a v mnohem lepší náladě!

https://www.meble-bogart.pl/uploads/products_clear/46998/lozo-antresola-sewn-zp-005-certyfikat-21261.jpg

A ve spodním patře? Přemýšlejte společně s dítětem a pak zařiďte zbytek prostoru!

Zvláště atraktivní je prostor, který by v sourozeneckém pokoji zabírala spodní úroveň postele:

  • V pokojíčku staršího dítěte může být umístěn studijní koutek.
  • Mladší děti se budou radovat, až se spodní patra jejich palandy promění v jedinečnou tajnou základnu! Potřebujete jen pár detailů: velké polštáře na sezení, měkkou deku a girlandu z led světel na zeď. Nyní stačí připravený prostor zakrýt textilním závěsem! Tajné místo pro odpočinek a setkání s kolegy je připraveno!
  • Spodní patro palandy se konečně může stát místem, kam si dítě může uložit své poklady. V dětském pokoji vyplňte prostor nízkými nádobami a policemi na hračky. Ve starším dětském pokoji lze tento prostor využít jako úložný prostor pro knihy, hry nebo oblečení. Nezapomeňte vzniklou „skříň“ schovat za závěs – místnost bude vypadat estetičtěji.
https://www.meble-bogart.pl/uploads/webp/products_clear/39144/lozko-pietrowe-domek-z-drabinka-na-boku-hania-ii54011.webp

Hra ve výškách

Vytvoření jedinečného praktického prostoru není jediným důvodem, proč by patrová postel udělala vašim dětem radost. Neméně důležitým důvodem je skutečnost, že patrová postel nabízí zcela nové možnosti hraní! Vždyť přes den to bude dokonalá raketa, loď, patrový autobus nebo džíp při přechodu džungle! Může se také stát místem setkávání detektivů nebo pevností pro statečné rytíře – stačí nad horní úroveň položit dětský hrací tunel! Co dál? Vaše děti na tuto otázku jistě během chvilky najdou alespoň několik odpovědí!

DOBRÉ VĚDĚT! Abyste zajistili bezpečný spánek a hraní na horní úrovni postele, je třeba zvážit několik věcí. Při nákupu patrové postele zkontrolujte výšku zábran a šířku mezi příčkami. Zamyslete se také nad tím, zda je pro vaše dítě lepší lézt po úzkém žebříku, nebo po širokých schodech, které mají některé modely.

Super zážitek: spaní ve výškách!

Proč si vaše dítě zamiluje palandy? Nemůžeme nezmínit potěšení dětí ze spaní těsně pod stropem: čím výše, tím lépe! Odlišný pohled na věc ocení zejména mladší děti. Obvykle jsou nejmenší v rodině a najednou se mohou podívat na mámu a tátu ze stejné výšky! Navíc se díky spaní ve výšce cítí dospělejší. Už nepoužívají postýlku pro batolata, ale místo, které je k dispozici pouze zodpovědným starším dětem. A to jistě posílí sebevědomí a sebedůvěru vašeho dítěte.

DŮLEŽITÉ: Mnoho rodičů se ptá, od jakého věku mohou děti používat patrové postele. Výrobci většiny modelů doporučují nákup tohoto typu nábytku pro děti, kterým je alespoň 4-5 let. Praxe však ukazuje, že důležitější než věk je povědomí dítěte o tom, jak se má na palandě chovat a co se může stát, pokud se například pokusí při hře seskočit z horního patra.

https://www.meble-bogart.pl/uploads/webp/products_clear/38623/lozko-ada-ii-pietrowe-pp-002-certyfikat21237.webp

Více místa za pár sekund!

Rodiče se dvěma nebo třemi dětmi jistě potvrdí, že výměna stávajících postelí za jednu patrovou výrazně zvětší prostor v dětském pokoji! A děti to samy ocení! S patrovou postelí v pokoji budou mít více prostoru na společné pobíhání. Snadněji se do něj také vejdou všechny hračky, knihy a krabice s puzzle. Některé předměty se jistě vejdou do organizérů, které můžete umístit na bok postele. Nebo proč si nevybrat nábytek s vestavěnými úložnými prostory, policemi a přihrádkami?

Skvělou možností, jak vytvořit v dětském pokoji skutečné hřiště, jsou postele s dalšími atrakcemi. Může to být například suchá mazací tabulka na boční stěně nebo již zmíněná skluzavka.

Patrové postele vždy vzbuzovaly zájem dětí. A to z dobrého důvodu! Takový nábytek je nejen pohodlný, ale také podněcuje představivost dětí, rozvíjí jejich kreativitu a jednoznačně zlepšuje jejich náladu. A to jsou jen některé z mnoha důvodů, proč děti milují patrové postele! Výhody tohoto typu nábytku využívají také rodiče. Větší prostor v dětských pokojích přece znamená, že si v nich děti budou častěji hrát a že je méně pravděpodobné, že hračky skončí v obývacím pokoji nebo v ložnici dospělých. Pokud tedy uvažujete o koupi patrové postele, neváhejte! Radost budou mít jak nejmladší, tak starší členové vaší domácnosti!

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Monika Procházková

Související články