• Styly

aktualizováno

Temná stránka ložnice

Až donedávna byly hlavním trendem interiérového designu uspořádaní ve světlých barevných kompozicích. Bílé, šedé a světle béžové dominovaly ložnice, obývacímu pokoji i kuchyni. Dnes si však lze všimnout, že trendy přinesly závan novinky v podobě tmavých barevných kompozic. Proto jsou tmavé ložnice stále oblíbenější. Podívejte se, jak takovou ložnici zařídit a jaké jsou výhody tmavé barvy.

Tmavá nebo světlá ložnice?

Ložnice je zvláštní a nejintimnější interiér. Právě tam se můžeme cítit v pohodě, uklidnit se po dlouhém dni stráveném každodenními povinnostmi a také efektivně odpočívat a regenerovat. Proto je důležité při výběru barev, stylu, povrchových úprav a sad nábytku do ložnice zajistit, aby vytvořené uspořádání přispělo k odpočinku a relaxaci. Protože prostředí, ve kterém žijeme každý den, má významný dopad na naši pohodu. V současné době můžeme vidět dva přední trendy interiérového designu věnované ložnicím. První je dlouhodobě oblíbená bílá ložnice, jejíž složení vychází ze světle neutrálních barev. Takové interiéry vedou k relaxaci a umožňují vám uklidnit se. Není divu, že móda pro bílé ložnice je univerzální a proto s námi bude navždy. Přesto se nyní objevil druhý trend, a to tmavé ložnice. Jejich největší výhodou je útulnost a atmosféra intimity. Mají také pozoruhodně elegantní charakter, který v ložnici vytváří auru intimity a relaxace. 

 

 meble do sypialni


Jak zařídit tmavou ložnici? 

Tmavé barvy interiér opticky zmenšují. Proto doporučujeme majitelům malých ložnic, aby je používali s mírou. Například pouze jedna stěna za postelí může být natřena tmavou barvou. Je to ideální léčba pro úzké ložnice, protože vám umožňuje zlepšit proporce místnosti. Ve velké ložnici můžete jít ještě o krok dále a aplikovat tmavé barvy více. Je však třeba si uvědomit, že tato místnost je o klidu a relaxaci. Vyhněte se tedy výrazným kontrastům tvořeným světlými a tmavými barvami. V tmavých ložnicích bude dobře fungovat černý, antracitový nebo tmavě modrý nábytek. Dobrou volbou je také nábytek z tmavého dřeva. V tmavých úpravách vypadají krásně například zlaté a měděné akcenty, zelené rostliny nebo teplé bodové osvětlení. 

 

ciemne meble do sypialni 

Správné barvy pro tmavou ložnici: 

·        antracit 

·        tmavě modrá

·        lahvově zelená

·        hnědá

·        černá

Tmavé ložnice se dřevem 

Nejmódnější uspořádání tmavých ložnic dokazuje, že do jejich dekoru je dobré zavést prvky přírodního dřeva. Tmavé dřevěné odstíny mohou významně přispět k vytvoření útulné a intimní atmosféry v ložnici. To znamená, že nejen nábytek do ložnice musí být dřevěný, aby se dosáhlo útulné atmosféry. Tmavé dřevo nebo nábytkové desky s matným nebo lesklým povrchem je krásným vybavením pro moderní aranžmá. 

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články