• Průvodce

aktualizováno

Velurový nábytek do obývacího pokoje a jeho příjemné stránky

Velur je také známý jako samet nebo plyš. Bez ohledu na nomenklaturu je to tkanina, která nevychází z módy a neustále se objevuje v interiérových trendech, ale jednoduše v mírně odlišných verzích. V současné době je nejoblíbenější velurový sedací nábytek. Zajímavé je, že se hodí do různých stylů interiéru, takže je perfektní pro jakékoli uspořádání. Pojďme se tedy blíže podívat na největší výhody velurového nábytku.

Velur, plyš, samet – je to jeden druh látky?

Tato jména jsou často považována za synonyma a v běžném přístupu je označujeme pro stejný typ potahové látky. Velur, plyš nebo samet jsou obvykle materiály, které mají charakteristický, na dotek příjemný materiál, uspořádaný v jednom směru. Čalouněný nábytek potažený těmito tkaninami má vynikající estetický výraz a těší se stále větší oblibě. Ve skutečnosti však tyto názvy odkazují na různé druhy tkanin, i když rozdíly mezi nimi jsou nepatrné. Plyš je celá řada tkanin s textilním potahem, tedy příjemným chmýřím. Na druhou stranu samet a velur patří do skupiny plyšů a liší se od sebe způsobem získávání textilního potahu.

meble welurowe 

 

Plyš  – útkový plyš, jehož fleecový potah se získává vytažením útkových nití nad osnovu ve formě smyček. Když jsou smyčky řezány, tvoří se krátké vlasy. 

Samet  – je to materiál s choulostivějším, maximálně 3 milimetrovým potahem a je považován za jeden z nejjemnějších materiálů 

Velur – nejtrvanlivější tkanina v kategorii plyšů, díky dodatečné osnově. Díky své vysoké odolnosti proti těžkostem při používání se nejčastěji používá jako čalounění sedacího nábytku.

  

meble do salonu welur 

Velurový čalouněný nábytek je: 

·        Univerzální design 

·        Elegantní a příjemný na dotek 

·        Odolný vůči těžkostem používání 

·        Nadčasový, protože nevycházejí z módy 

narożnik welurowy 

Výhody velurového sedacího nábytku 

Velur kromě toho, že je odolný a dokonalý jako čalounění sedacích souprav, křesel a dalšího sedacího nábytku, má také velký dekorativní potenciál. Velurový nábytek byl donedávna spojován především s palácovým stylem. V minulosti symbolizovaly bohatství a vysoké sociální postavení, protože ne každý si jej mohl dovolit. Naštěstí jsou v dnešní době k dispozici každému, a navíc díky svému univerzálnímu designu úspěšně ladí s různými styly aranžování. Díky tomu si budou moci milovníci moderního designu i klasiky vybrat do svého interiéru velurový nábytek. Sedací nábytek potažený lesklým materiálem příjemným na dotek je nyní hitem interiéru, který perfektně funguje v různých formách designu. Plyšové čalounění se bude hodit do jakéhokoli uspořádání a konečný efekt bude určen volbou barvy a formy nábytku. 

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články