• Průvodce

aktualizováno

Výběr ideální matrace pro teenagera

Matrace pro dospívajícího musí nejen poskytovat pohodlí během spánku, ale také zajišťovat zdravou páteř a zabraňovat vadnému držení těla. Je třeba mít na paměti, že páteř dospívajícího člověka se stále vyvíjí a potřebuje správnou oporu. Tyto vlastnosti vykazují matrace z moderních visco pěn a vysoce elastických pěn. Matrace pro dospívajícího a její výběr může být výzvou. Proto vám přinášíme několik tipů, na co si dát pozor při výběru matrace pro teenagery.

To se dozvíte v tomto článku: 

  • Jak vybrat správnou matraci pro mladé osoby?
  • Existují matrace, které „rostou“ s vaším dítětem?
  • Které typy matrací jsou vhodné pro dospívajícího?

Jaká je ideální matrace pro teenagery? 

Při výběru matrace pro teenagera je nejdůležitější vybrat takové vlastnosti konkrétního modelu, aby byla matrace přizpůsoben potřebám mladého těla, které se stále vyvíjí. S přibývajícím věkem dítěte se navíc tyto potřeby mění v důsledku intenzivního růstu těla. Proto je při výběru matrace pro dospívajícího nutné věnovat pozornost jiným otázkám než při nákupu modelu pro dospělého nebo nemocného člověka. Dobře zvolená matrace podpoří fyzický vývoj vašeho dospívajícího dítěte v každé fázi. Proto je důležité zajistit, aby poloha, ve které dospívající spí, byla správná, aby tvrdost podkladu odpovídala jeho tělesné hmotnosti a preferencím pohodlí a aby matrace zajišťovala hygienické podmínky. 

 materac młodzieżowy

Matrace, která se přizpůsobí tělu 

Každý očekává, že mu dobrá matrace zajistí zdravý, ale i pohodlný spánek. To platí i pro mladé lidi. Teenageři často vedou každodenní rušný a aktivní život a ve škole jsou vystaveni velkému stresu, takže potřebují správné podmínky pro noční regeneraci svého těla. Kromě toho jsou vystaveni negativnímu vlivu modrého světla vyzařovaného obrazovkami i v posteli těsně před spaním. A to může mít vliv na obtížné usínání a účinný odpočinek, a dokonce vést k nespavosti. Proto je důležité zajistit prvotřídní pohodlí pomocí vhodně zvolené matrace. Ideálním řešením je matrace z vysoce pružné HR pěny nebo pěny Flexifoam. Tyto matrace mají zvláštní vlastnost přizpůsobit se tělu uživatele a jsou ideální pro lidi, kteří často mění polohu při spánku. Kromě toho je také výhodou, že s rychlým nárůstem hmotnosti a růstem dospívajícího neztrácejí své vlastnosti a jsou optimálně prodyšné. To je velmi důležitý faktor, protože když se zvýší hmotnost a výška dospívajícího, zvýší se také dojem měkkosti matrace a tělo se do ní příliš zaboří. To významně ovlivňuje polohu páteře ve spánku a její dobrou oporu. 

 materac dla nastolatka

Matrace, která „roste“ s dítětem. 

Při výběru matrace pro dospívající je důležité mít na paměti, že dospívající velmi rychle rostou. V důsledku toho se mění rozložení jejich tělesné hmotnosti v závislosti na délce matrace. Nejlepší volbou je proto zakoupit matraci se sedmi zónami tuhosti. To zajistí stabilní oporu pro celé tělo bez ohledu na měnící se rozměry a hmotnost těla. Jak váš teenager roste, bude mít stále stejný pocit pohodlí jako na začátku používání matrace. Boky a ramena potřebují větší oporu než hlava, krk nebo lýtka. Proto se s růstem dítěte budou tyto části těla nacházet na různých místech matrace. Matrace s až 7 zónami tuhosti se tak přizpůsobí změnám v růstu uživatele a stále plní svou funkci odpovídajícím způsobem. Kromě toho podpírají také chodidla a bederní oblast, takže tělo je na lůžku rozloženo ve správné poloze a svaly se mohou uvolnit, což zajišťuje optimální regeneraci těla během spánku. 

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

5 z 1 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články