• Průvodce
  • Trendy

aktualizováno

Vyberte si tyto látky, pokud máte domácí mazlíčky!

Při výběru relaxačního nábytku do obývacího pokoje, je nutné zajistit, aby byl dobře přizpůsoben potřebám všech členů domácnosti. Jaký by měl být, když je jedním z nich kočka nebo pes? V takové situaci je nejlepší volbou nábytek potažený látkami šetrnými ke zvířatům.

V tomto článku se dozvíte:

  • Co vzít v úvahu při výběru nábytku do obývacího pokoje, když je v domě zvíře?
  • Jaké vlastnosti by měla mít látka vhodná pro zvířata?

Vyberte si nábytek pro speciální úkoly

Rádi se při odpolední relaxaci mazlíte se svým mazlíčkem? Nebo možná patříte k lidem, kteří svým mazlíčkům nedovolí skákat po nábytku? Musíte však počítat s tím, že Váš čtyřnohý kamarád využije toho, že nejste doma, čas od času a dopřeje si krátký odpočinek na pohovce v obývacím pokoji.

Majitelé čtyřnožek by proto měli při shánění čalouněného nábytku zohlednit nejen jeho konstrukci a pohodlí, ale také vlastnosti potahového materiálu. Pokud zvolíte látku šetrnou ke zvířatům, budete mít záruku, že si nábytek po dlouhou dobu zachová vysokou estetiku i přes kontakt se špinavými tlapkami nebo ostrými drápy Vašeho oblíbence.

Gauč versus drápy: může kus nábytku přežít takový střet?

Mnoho majitelů domácích mazlíčků preferuje při výběru rohové sedací soupravy nebo pohovky kožený potah. Výhodou je snadné čištění od vlasů.

Zatímco je tu ještě jedno riziko, které stojí za zvážení. Jsou to zvířecí drápy. I když jsou systematicky ořezávány, stále mohou napáchat mnoho škody. V nejlepším případě to budou škrábance, které snižují vizuální hodnotu gauče. Horším scénářem jsou praskliny. Pak bude jedinou možností výměna nábytku.

V této souvislosti jsou materiály lepší volbou pro domácnosti obývané domácími mazlíčky. Z čeho si můžete vybrat?

  • Plyš

Nejznámějšími zástupci z nich jsou načechrané velury. Za svůj elegantní vzhled vděčí přítomnosti jemného chmýří. Na rozdíl od vzhledu jsou tyto tkaniny poměrně odolné. Z jejich krátkého rouna je snadné odstranit zvířecí chlupy. Drápy jim nijak zvlášť neublíží.

  • Žinylka

Žinylkové nitě se vyznačují kompaktní strukturou vazby. Látky z nich vyrobené se těžko poškodí, a to i při hře s Vaším mazlíčkem. Žinylka je dobrý potahový materiál, protože je příjemná na dotek, a při tom se snadno čistí a je pevná.

  • Prýmky

Jejich charakteristickým znakem je výplet viditelný pouhým okem. Jeho tloušťka závisí na tkanině. Pokud je těsný a pevný, ani při šílených zvířecích legracích se nevytáhne jediná nitka.

Poškrábání není jediný problém – stále je tam vlhkost

Praktický v domech s domácími mazlíčky je nábytek potažený tkaninou s vodoodpudivými vlastnostmi. Technologie jejich výroby je nutí odpuzovat molekuly vody. Vlhkost díky tomu neproniká do hlubších vrstev jejich struktury.

Toto řešení nabízí velké pohodlí při náhodném zaplavení pohovky. Dobře poslouží také, když na ní spočine zvíře, které právě opustilo vanu nebo se vrátilo z procházky v dešti. Kus nábytku pokrytý takovým materiálem nezvlhne.

Důležité!

I když si vyberete kus nábytku čalouněný látkou vhodnou pro domácí mazlíčky, bylo by moudré jej před odchodem z domu přikrýt dekou. Tím spíše, když má Váš oblíbenec temperamentní povahu, a nesnáší samotu a nudu.

Tkanina šetrná ke zvířatům, tedy odolná proti skvrnám

Všechny druhy nečistot jsou pro milovníky zvířat velkou bolestí. Je lepší zůstat před vývojem událostí a nechat se zlákat kusem nábytku potaženým látkou odolnou vůči skvrnám.

Takové materiály jsou ve výrobní fázi pokryty speciálním povlakem. Jeho úkolem je zadržovat škodliviny na jejich povrchu. Nečistoty nepronikají hluboko do struktury látky, nebudou na ní trvale ulpívat, což usnadňuje čištění.

Snadno čistitelné materiály mají tu výhodu, že se z nich dá ochotně odstranit bláto a psí slinu. Uvědomte si, že se u Vás doma mohou stát nehody, se kterými Váš mazlíček nemá nic společného. Když si vyberete kus nábytku s tak snadno čistitelnou látkou, nebudete muset využívat služeb profesionálů, abyste obnovili jeho dokonalý vzhled. Praktické tipy naleznete v článku: „Odstraňování skvrn z čalounických látek krok za krokem„.

DOBRÉ VĚDĚT!

V obchodě Nábytek Bogart můžete si vybrat z těchto snadno čistitelných látek: Capello, Napoli, Orion, Penta, Zoya, Aurora, Bristol, Casablanca, Greta, Hamilton, Jaguar, Kongo, Luksor, Magic Velvet, Prestige, Salvador by Agmamito, Solar, Uttario Velvet a Venus Velv

Jak chránit nábytek před psem nebo kočkou?

I nábytek potažený látkou šetrnou ke zvířatům se může předčasně poškodit. Nezapomeňte dodržovat tato pravidla:

  • dbát na hygienu zvířete: pravidelně mu kartáčovat srst, stříhat drápky, utírat tlapky po návratu z procházky,
  • nedávejte svému mazlíčkovi pamlsky a nehrajte si s ním, když je na gauči,
  • pokud ve Vašem domě žije kočka, pořiďte pro ni škrabadlo.

Když se rozhodnete nakupovat v našem internetovém obchodě, máte možnost si vzhled nábytku nakonfigurovat sami. Co to v praxi znamená? Najděte modul, který splňuje Vaše požadavky z hlediska estetiky a funkčnosti, vyberte typ látky a její barvu. Získáte tak kus nábytku, který bude ideálně vyhovovat Vašim potřebám a preferencím.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

5 z 1 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Jiřina Zapletalová

Související články