• Průvodce

aktualizováno

Zahradní nábytek. Jak na jarní uspořádání balkónu?

Jaro je období, kdy vás teplý a čerstvý vzduch vybízí trávit čas venku. Všechno kolem je zelené, ožívá po dlouhé zimě. Je skvělé trávit teplé dny odpočinkem na zahradě nebo na balkoně, díky čemuž nejen pocítíte jarní vánek, ale také se budete cítit příjemně a uvolněně . Za tímto účelem je potřeba připravit si vhodné podmínky na balkóně nebo terase, kde budete moci příjemně trávit čas svým oblíbeným způsobem. Jak připravit balkon na jaro?


Jaro – čas na odpočinek na čerstém vzduchu


Jaro je čas, kdy se dny prodlužují a vzduch je teplý a příjemně voní. Proto trávíme rádi čas venku a užíváme si zpěv ptáků a jarní klima. Abyste tyto chvíle strávili v maximálním pohodlí, vyplatí se vybavit balkon nebo terasu vhodným zahradním nábytkem, díky kterému si budete moci užívat jarní atmosféru. Bez ohledu na to, zda máte malý balkon nebo prostornější terasu, můžete úspěšně vykouzlit skutečnou zónu blaženého odpočinku. Spolu s vhodným uspořádáním v podobě dekorací získá toto místo jedinečný charakter.

zestaw mebli ogrodowych 


Jak zařídit malý balkon?


Malé balkony se také mohou stát oázou relaxace, pokud jsou vybaveny vhodně sladěným nábytkem. Měli byste začít s přesným měřením plochy balkonu, abyste si mohli vybrat vhodnou velikost jednotlivého balkonového nábytku. Nábytek pro malý balkon by měl být kompaktní s možností složení a uschování. Díky tomu, nebude problém mít na balkoně občas věšák na prádlo nebo dětský bazén. Sestavy skládající se z balkonového stolu a židle (nebo dvou, pokud je pro ně dostatek místa), slouží na balkoně skvěle. U úzkých balkonů jsou dobrým řešením také balkonové lavice, které umístěte podél zdi budovy – získáte tak opěradlo a lavice nezabírají příliš mnoho místa.

meble balkonowe

Balkonové dekorace


Balkónový nábytek je zásadní pro pohodlný odpočinek, ale stejně tak důležité jsou balkonové dekorace. Balkon by měl být na jaře vyzdoben rostlinami a květinami. Pokud máte balkon společně se sousedy, můžete vytvořit zelenou příčku pro pocit soukromí. Mezi balkony stačí nainstalovat bambusový nebo dřevěný žebřík, po kterém necháte plazit břečťan nebo hrozny. Další pěknou jarní dekoraci činí na balkoně květináče s čerstvými bylinkami, jahodami nebo barevnými balkonovými květinami. Večerní relaxaci na balkóně nebo terase navíc zpříjemní lucerny a dekorativní svíčky.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články