• Ložnice
  • Průvodce

aktualizováno

5 nápadů na rychlou proměnu ložnice

Nemáte rádi nudu a změna je Vaše druhé jméno? Čas na změny uspořádání ve Vaší ložnici. V tomto článku Vám ukážeme 5 jednoduchých způsobů, jak provést metamorfózu ložnice, aby to bylo velkolepé, ale nestálo to příliš mnoho peněz.

V tomto článku se dozvíte:

  • Co znamená metamorfóza ložnice?
  • Jak předekorování může změnit interiér?
  • Jakou roli hrají barvy v metamorfóze?
  • Jak změnit charakter interiéru pomocí látek?
  • Jak změnit výzdobu ložnice pomocí ručně vyrobených prvků?

Metamorfóza nemusí být složitá a drahá

Často, když přemýšlíme o změnách uspořádání a proměnách interiéru, vytváříme v našich hlavách vize o generální rekonstrukci a utracených tisících korun. Úspěšná metamorfóza však nemusí být drahá ani časově náročná. Určitě však budete potřebovat svou fantazii, kreativitu a změnu tradičního uvažování o interiérovém designu.

Za prvé, nemusíte kupovat všechno nové. Mnoho prvků si můžete sami předělat za nízkou cenu.

Profesionální tip: Všimněte si, že právě barvy, které vnesete do daného prostoru, silně určují jeho charakter. Použijte tyto znalosti, když začnete proměňovat svou ložnici.

Výměna nábytku

Pokud to prostor Vašeho pokoje dovolí, může metamorfóza ložnice začít drobnou přestavbou. Změna rozmístění a umístění nábytku vnese do této místnosti zcela novou tvář. Máte-li v této místnosti dostatek místa, bude zajímavým nápadem pořídit si malý toaletní stolek se zrcadlem, vedle kterého se budete ráno chystat ven. Můžete si vybrat tradiční toaletní stolek nebo pokud Vaše ložnice není příliš velká konzolu.

Nábytek, který na jedné straně změní vzhled ložnice a navíc bude mít praktickou funkci je taburet, který můžete umístit na krátký okraj postele nebo samostatně na jakékoli jiné místo dle Vašeho výběru. Takový kus nábytku využijete při ranních přípravách nebo bude místem, kam odložíte oblečení připravené na další den. Dekorativní taburet může být klidně jen krásnou ozdobou Vaší ložnice a to je dostatečný důvod si takový kus nábytku pořídit.

Látky mají sílu!

Jedním z nejjednodušších, ale také nejúčinnějších způsobů, jak vnést do interiéru závan svěžesti, je změna textilie. Ložnice je jich plná, takže pokud se rozhodnete pro jejich výměnu, můžete snadno zcela změnit charakter této místnosti. Podívejte se, kolik máte možnosti : povlečení, přehoz, různé druhy plédů, dekorační polštáře. Navíc záclony a závěsy a dokonce i koberce nebo koberečky, které mohou pokrýt celou podlahovou plochu.

Pohrejte si také s fakturami. Kombinujte hladké, jednotné látky s tkanými, vyšívanými nebo splétanými látkami. Nebojte se barvy kombinovat. Inspiraci hledejte na internetu, což je klobouk plný nápadů. Určitě najdete něco vhodného pro Vás.

Přemalujte stěny

Je to možná jednoduchá věc, ale změnou barvy stěn budete mít po vymalování pocit, že jste v úplně jiném interiéru. Ale klidně. Nemusíte je natírat všechny najednou. Přemalovaní i jedné, ale takové, která je nejméně zakrytá nábytkem, Vám pomůže dosáhnout požadovaného efektu. Vyberte si intenzivní odstín barvy, která se Vám líbí. Provádění metamorfóz není o jejich vytváření za každou cenu. Po dokončení práce byste se v této místnosti měli cítit pohodlně.

Existuje několik nápadů, jak změnit barvu stěn. Plechovka s barvou nebude vždy nutná. Použít můžete i fototapetu, kterou dáte na jednu ze stěn. Možná bude vhodná ta hned za čelem Vaší postele? Co takhle ložnice v lesním stylu? Na trhu je mnoho krásných nástěnných maleb s výhledem na les. Nebo se možná raději přestěhujete do Itálie a užijte si toskánského venkova? I na to bude cesta.

Další metodou, kterou můžete proměnit stěny ložnice, jsou barvy a texturované omítky. Jedná se o speciální hmoty, díky kterým získáte originální a jedinečný efekt. Například konstrukční beton, štuk, travertin nebo mramor.

Vytvořte si originální čelo postele

Náš další návrh se týká metamorfózy postele. Pokud neplánujete utratit velký rozpočet na změny uspořádání, ale zároveň máte pocit, že tyto změny potřebujete, využijte své manuální dovednosti. Zajímavým a originálním nápadem bude ručně vyrobená opěrka hlavy. Použít k tomu můžete staré desky, které stačí obrousit a naimpregnovat.

Profesionální tip: Pokud plánujete impregnaci ložnice, použijte přírodní přípravky, jako je vosk nebo olej. Budou bezpečné pro Vaše zdraví.

Pokud máte duši umělce a kutila, zkuste si prošívané čelo vyrobit sami. K jeho výrobě budete potřebovat dřevovláknitou desku jako základ, silnou houbu na čalounění a navíc druhou – tenké, vybrané potahové látky, lepidlo na čalounění ve spreji a silný taker. Použít můžete i ozdobné knoflíky, díky kterým si uděláte prošívaní. Vnesou trochu šiku a elegance. Bude jen na Vás, jakého efektu chcete dosáhnout.

Stejně efektní, i když mnohem jednodušší na výrobu, bude čelo ze dvou řad měkkých polštářů ve formátu 40 × 40 cm připevněné ke stěně za postelí. Díky tomu, že povlaky na polštáře můžete měnit v různých barvách, kdykoli budete chtít, bude proměna v ložnici možná mnohem častěji.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Jiřina Zapletalová

Související články