• Kancelář
  • Místnosti
  • Trendy

aktualizováno

7 nápadů na výzdobu stěn v kanceláři

Ať už jste úředník, architekt nebo programátor, každý den strávíte za stolem minimálně 8 hodin. To je ⅓ dne! Ať vám čas ubíhá za co nejlepších podmínek. Kromě ergonomické židle a dobře vybaveného pracovního stolu se ujistěte, že je váš pokoj vhodně zařízen. Práce bude příjemnější a vaše kancelář profesionálnější.

Stěny v kanceláři profesionála

Co můžete udělat pro to, aby vaši klienti měli pocit, že jsou u skutečného profesionála již od prahu? Jak jim dáte najevo, že si neustále zvyšujete kvalifikaci a že svou práci opravdu dobře znáte? Udělejte to decentně – vyzdobte si podle toho stěny v kanceláři.

Závěsná police s knihami a odbornými časopisy

Jednou z nejpůsobivějších a zároveň profesionálních nástěnných dekorací je… závěsná police! Můžete si vybrat jeden nebo nainstalovat několik malých kusů nábytku tak, aby na stěně vytvořily zajímavou kompozici. Pak na ně položte knihy nebo odborné časopisy. Vyberte si publikace autorit ve svém oboru, na které sami často odkazujete. Knihy mohou být doplněny zajímavou podporou, která souvisí s vaší profesí. Taková dekorace ochrání svazky před pádem a zároveň dodá celému uspořádání charakter.

Knihovna splní dva důležité účely: Každý z vašich hostů jí bude věnovat pozornost a bude mít pocit, že hovoří skutečně s odborníkem. Na druhou stranu budete mít vždy po ruce knihu nebo časopis, po kterých můžete sáhnout ve chvíli nejistoty.


ideaDOBRÉ VĚDĚT!

Knihovna jako nástěnná dekorace v kanceláři je nejvhodnější pro profese vyžadující znalosti a dovednosti. Vyberte si ji, pokud jste účetní, lékař nebo pracujete v oblasti práva.

Zarámujte si diplomy a osvědčení!

Dalším způsobem, jak zdůraznit své kompetence a odbornou kvalifikaci, je zarámování diplomů a osvědčení. Může se jednat o doklady o absolvování prestižní univerzity nebo o doklady o získání další kvalifikace. Pečlivě vybírejte certifikáty, kterými budete zdobit stěny svého kancelářského pokoje. Ať se opravdu předvedou! Vyberte si certifikáty, které:

  • jsou podepsány autoritou ve vašem oboru,
  • se konaly v renomovaném středisku,
  • které potvrzují, že jste získali vzácnou, ale žádoucí kvalifikaci.

Nápady na dekorace stěn pro kreativní profesionály

Jste marketér, specialista na sociální média nebo designér? Pak může vaše klienty zajímat spíše způsob vaší práce než absolvované školení. Bude je zajímat, zda jste kreativní, pohotoví a nebojíte se myslet nestandardně. Prokažte svou způsobilost od prvního okamžiku, kdy se s nimi setkáte! Využijte k tomu stěny ve své kanceláři.

Tapety a samolepky na stěnu v kanceláři

Studio kreativního designéra nebo redaktora může být vyzdobeno netradičními nástěnnými dekoracemi – i těmi, které se na první pohled do kancelářských prostor nehodí. Zvolte si například pás poutavé tapety! Vyberte si téma, které odpovídá vaší profesi. Pokud například navrhujete oblečení pro ženy, zvolte tapety s barevnými květy. Vydáváte časopisy? Místo tapet můžete zvolit také samolepky na zeď. Pokud zvolíte decentní barvu (např. černou nebo zlatou), můžete vytvořit výraznou a zároveň elegantní nástěnnou dekoraci!

A co plakáty?

Plakáty mohou hrát stejnou roli jako tapety a samolepky na zeď! Jediným omezením vašeho výběru je vaše představivost a… typ zákazníků, které obsluhujete! Pokud pracujete s představiteli seriózních, vážených profesí, je lepší zvolit plakáty, které mají tlumenou formu. Dobře budou vypadat například abstraktní kompozice obohacené o zlacené prvky. Pokud jsou naopak vašimi klienty především vášniví lidé ze zábavního průmyslu, zapůsobte na ně svou osobností. Vyberte si plakáty s výjevy z vašeho oblíbeného filmu, četby nebo související s vaším koníčkem.
 

ideaDOBRÉ VĚDĚT!

Místo plakátů můžete na stěny své kanceláře pověsit také své oblíbené fotografie. Nezapomínejte však, že jste stále v práci, a proto volte raději krajinky než fotografie členů rodiny. Zvláště pokud je plánujete tisknout ve velkém formátu!

Dekorace, díky kterým se budete cítit jako doma

Ne každá kancelářská práce zahrnuje přijímání zákazníků. Možná jsou vaší jedinou celodenní společností kolegové z týmu, se kterými sdílíte pokoj. Pak budete mít mnohem více příležitostí cítit se v práci stejně dobře jako doma! Vyzdobte stěny své kanceláře oblíbenými rostlinami v barevných květináčích. Velmi zajímavé jsou také dekorace, například inspirativní věty z kovu, které visí vedle pracovního stolu. Než se však rozhodnete přinést je do kanceláře a instalovat na zeď, zeptejte se svých spolupracovníků, co si o vašem nápadu myslí. Nezapomeňte, že výzdoba stěn v kanceláři má zlepšit váš pracovní komfort, a ne se stát jablkem sváru mezi vámi!

Vyzdobení stěn kancelářské místnosti je dobrý nápad pro každého, kdo tráví čas za pracovním stolem. Dekorace mohou plnit různé funkce: potenciální klienti vás díky nim mohou od prvního okamžiku vnímat jako profesionála a mohou vám také zlepšit náladu v práci. V obou případech vám také mohou pomoci pracovat mnohem rychleji a efektivněji. Uvidíte to, jakmile se rozhodnete změnit vzhled své pracovny pomocí několika detailů

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

4 z 1 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Monika Procházková

Související články