• Průvodce

aktualizováno

Bílé stoly – domácí pracovna

Stále více osob potřebuje najít kancelářský koutek u sebe doma. Nemůžeme si vždy dovolit vyčlenit samostatnou místnost pro domácí kancelář, ale naštěstí to není nutnost. Můžeme vytvořit funkční a zároveň efektivní kancelářský koutek v obývacím pokoji pomocí několika základních pravidel. Jaký stůl bude pro tento účel ideální? Samozřejmě bílý.


Kancelářský koutek


Počet profesí, které lze úspěšně vykonávat na dálku z pohodlí vašeho domova, se každým rokem zvyšuje. Lidé pracující na homeoffice obvykle potřebují doma prostor pro ukládání dokumentů nebo provádění dalších projektů. Hledání místa pro kancelářský koutek v některém z vašich pokojů je náročné, nikoli nemožné. Postačí vám základní vybavení jako například:

białe biurko Alwa 


Nejvhodnější místo pro kancelářský koutek je obývací pokoj, ložnice nebo pokoji pro hosty. Je dobré vybrat místo, které není příliš rušné, abyste si mohli při práci zajistit soukromí a klid v případě, že v bytě jsou další členové domácnosti.


Jaký kancelářský nábytek vybrat?


Pokud vybavujeme danou místnost od začátku, můžeme si dovolit vzájemně sladit veškerý nábytek a další prvky vybavení. Obvykle nakupujeme sestavu nábytku do obývacího pokoje a obohacujeme ji o kancelářský nábytek od stejného výrobce. Díky tomu se nábytek v obývacím pokoji i kancelářská část navzájem designově sladí. Ale co když je interiér plně vybaven? Pak byste se měli zaměřit na kancelářský nábytek s univerzálním designem a barvami, díky kterým bude ladit s jiným nábytkem v obývacím pokoji.

 

Ideálním řešením jsou bílé kancelářské stoly, které jsou nadčasové a jejich estetika odpovídá drtivé většině stylů. Bez ohledu na to, zda je obývací pokoj vyzdoben v klasickém, moderním nebo skandinávském stylu, bílý stůl bude dokonale ladit s jakýmkoli interiérem. Bílá je nadčasová barva, která vizuálně harmonizuje s většinou jiných barev. Výběrem stolu s minimalistickou dekorativností a jednoduchou formou si můžete být jisti, že bude snadné jej přizpůsobit stávajícímu uspořádání interiéru.

białe biurko do domu i biura 


Domácí kancelář a pohodlí


Osoby, které plánují zařídit domácí kancelář v obývacím pokoji, si často kladou otázku, zda je to dobrý nápad kvůli pohodlí při práci. S ohledem na přítomnost dalších členů domácnosti jsou tyto pochybnosti pochopitelné. Stačí však najít vhodné místo pro práci a mírně ho oddělit od zbytku interiéru, abyste dosáhli klidu na práci a mohli se soustředit. V zájmu zachování koncentrace při práci doma bude jistě užitečné umístit stůl se židlí do rohu místnosti, který je nejvzdálenější od rušné zóny. Díky tomu zajistíte lepší pracovní podmínky. Dobrým nápadem pro oddělení pracovny může být regál bez zadní stěny, jelikož tento při umístění vedle stolu vytvoří vizuální hranici mezi domácí pracovnou a zbytkem interiéru.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články