• Místnosti
  • Obývací pokoj
  • Průvodce

aktualizováno

Jak umístit rohovou sedací soupravu do obývacího pokoje?

Neexistuje pohodlnější kus nábytku než rohová sedací souprava. Její masivní tvar zaručuje relaxaci na vysoké úrovni, ale začlenit ji do obývacího pokoje je skutečná výzva. Jak umístit rohovou sedačku v obývacím pokoji, aby neutrpělo jeho uspořádání?

V tomto článku se dozvíte:

  • Proč se vyplatí zařídit obývací pokoj s rohovou sedací soupravou?
  • Podle čeho byste se měli rozhodovat při umístění tohoto kusu nábytku do obývacího pokoje?
  • Která konfigurace bude fungovat v malém a která ve velkém interiéru?

Rohová sedačka v obývacím pokoji: multifunkční a velmi pohodlný kus nábytku

Chystáte se koupit čalouněný nábytek do obývacího pokoje? Rohová sedací souprava je návrh, který stojí za zvážení. Můžete na něm relaxovat vsedě i vleže. Po několika hodinách se tento kus nábytku může proměnit ve velkou a pohodlnou postel. Přemýšlíte, jak umístit rohouvou sedačku tak, aby nebránila pohybu v obývacím pokoji a nedominovala zbytku dekorace? Dovolte nám, abychom vám napověděli!

http://šedý%20Rohová%20sedací%20souprava%20z%20czarnymi%20nozkami%20i%20miekkim%20sedadlem%20 Rohová sedací souprava Nicole U

36100.00 Kč 36100.00 Kč

Výběr uspořádání rohové sedací soupravy: co zvážit?

Než začnete plánovat uspořádání rohové sedací soupravy, zvažte několik věcí. To vám usnadní nalezení optimální konfigurace, v níž si budete moci plně vychutnat funkčnost nábytku i s ním vytvořeného uspořádání.

Je třeba zvážit následující otázky:

  • velikost a tvar vnitřního prostoru

Jiné uspořádání nábytku se hodí v místnosti s velkou plochou a jiné v případě, že je prostor velmi omezený. Má váš obývací pokoj pravidelný tvar nebo je podlouhlý? Funguje jako samostatná místnost, nebo je spojena s kuchyní?

  • podoba rohové sedačky

Můžete si vybrat mezi rohovými sedacími soupravami ve tvaru písmene L a U. Ty první jsou lépe nastavitelné, a proto se lépe hodí do interiérů, kde je třeba racionálně hospodařit s dostupným prostorem.

  • funkčnost a použití rohové sedací soupravy

Pokud se rohová sedací souprava ve vaší domácnosti občas změní na postel, nebude mít tato skutečnost na vzhled uspořádání zásadní vliv. Bude jeden z členů domácnosti spát na rohové sedací soupravě? Prostor těsně před nábytkem by měl zůstat prázdný, aby bylo možné nábytek plynule a efektivně rozložit.

Jak umístit rohovou sedací soupravu do malého obývacího pokoje?

V místnostech s malým prostorem se nejlépe osvědčuje klasické uspořádání s rohovou sedací soupravou v rohu. Je praktická v tom, že umožňuje uspořádat úložný prostor složený z několika kusů zabaleného nábytku a zároveň zachovává volnost pohybu po interiéru.

DŮLEŽITÉ!

Nejlepší volbou pro malé interiéry jsou modulové sedací soupravy. Každá kolekce se skládá z mnoha prvků různé konstrukce a funkčnosti. Můžete si vybrat několik modulů a vytvořit si nábytek, který bude nejlépe vyhovovat vašim preferencím a podmínkám vašeho interiéru.

Umístění rohové sedací soupravy ve velkém obývacím pokoji: jaké jsou možnosti?

Pokud nemáte problémy s prostorem, můžete sedací soupravu umístit do centrální části místnosti. Toto uspořádání dodává obývacímu pokoji velmi moderní charakter.

Další výhodou centrálního uspořádání jsou větší možnosti při výběru tvaru a velikosti, stejně jako funkčnosti rohové sedací soupravy. Můžete si vybrat model ve tvaru písmene L nebo rozlehlý nábytek ve tvaru písmene U. Volný prostor těsně před rohovou sedací soupravou můžete vyplnit konferenčním stolkem.

DŮLEŽITÉ

Rohová sedací souprava umístěná uprostřed místnosti bude dobře viditelná ze všech stran. Proto byste si měli vybrat nábytek s čalouněnými zády. Výbornou volbou pro velké interiéry je pohodlná rohová sedací souprava s relaxační funkcí, tj. s elektricky výsuvným sedákem.

V obývacím pokoji s centrálně umístěnou rohovou sedačkou se vyplatí rezignovat na seskupení tvrdého nábytku podél stěn. Pokud jsou „rozptýleny“ po místnosti, dekor získá optickou lehkost.

Jak umístit sedací soupravu v obývacím pokoji s kuchyňskou linkou?

V takovém společném prostoru je výhodné zavést konvenční rozdělení mezi odpočinkovou zónou a kuchyňskou částí. Tuto úlohu dokonale splní rohová sedací souprava. Stačí ji umístit do centrální části místnosti na hranici mezi oběma zónami.

V ideálním případě by to měl být nábytek ve tvaru písmene U otočený zády ke kuchyni. Když pozvete hosty, budou se moci soustředit na konverzaci, místo aby sledovali přípravu pokrmů v kuchyni.

Jak umístit sedací soupravu, aby oddělovala odpočinkovou zónu od jídelní zóny? V takové situaci se vyplatí posunout ji blíže ke stěně tak, aby jedna z jejích stran protínala místnost. Plochu za rohovou opěrkou lze využít pro stůl a židle. Široká nabídka nábytku v internetovém obchodě Bogart vám umožní najít rohovou sedací soupravu, která bude dokonale vyhovovat vašim potřebám a koncepci uspořádání obývacího pokoje.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

5 z 2 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Monika Procházková

Související články