• Průvodce

aktualizováno

Jak vybrat pohodlnou pohovku do malého obývacího pokoje?

Je těžké si představit obývací pokoj bez pohovky nebo sedací soupravy. Je to sedací nábytek, který dává místo k odpočinku po dlouhém dni stráveném mimo domov. Ale co když má obývací pokoj tak málo místa, že si nemůžeme dovolit velký komfortní sedací nábytek? Ideálním řešením bude moderní pohovka, která příliš nezaplní interiér a zároveň poskytne pohodlí. Poradíme vám, jak zvolit pohodlnou pohovku do malého obývacího pokoje.

Wygodna sofa Nordic

 


Malý obývací pokoj není problém

Malé obývací pokoje se často nacházejí v bytových domech, garsonkách nebo malých rodinných domech. Obývací pokoj je srdcem domu a často v něm trávíme hodně času, proto je důležité přistupovat k jeho uspořádání obzvláště pečlivě. Při uspořádávání malých interiérů si musíme pamatovat jej opticky nezahltit nadměrným množstvím vzorů, barev a vybavení. Pro výběr nábytku a podlah je dobré užít především světlé přírodní barvy. Pokud v malém obývacím pokoji není dostatek místa pro velkou sedací soupravu s křesly, je dobré zvolit malou, ale pohodlnou dvoumístnou nebo třímístnou pohovku.

Wygodna sofa Bonus do małego salonu 

Pohodlí je základ

Při výběru pohovky se zaměřujeme hlavně na dva aspekty: pohodlí a efektivní vzhled. Při výběru pohovky je důležité věnovat pozornost více faktorům, jako jsou:

  •      stupeň tvrdosti výplně
  •      druh potahové látky
  •      profilování linie opěradla
  •      výška opěradla a šířka sedadla
  •      příslušenství, např. opěrky hlavy, područky

Všechny tyto faktory mají velký vliv na pohodlí konkrétního nábytku. Pohovka by měla poskytovat každodenní pohodlí při sezení i ležení. Proto se soustřeďte na nábytek, který má jednoduchý tvar bez nadměrných dekorací a přílišného prošívání.

Wygodna sofa Lester 

Pohovka v malém obývacím pokoji

Malý obývací pokoj vyžaduje zvláštní uspořádání a precizní výběr každého kusu nábytku. Bez ohledu na to, zda se do vašeho obývacího pokoje vejde pouze pohovka nebo sedací souprava s atraktivním křeslem, vyberte si nábytek tak, aby vizuálně nepřeplnil obývací pokoj. Pohovka v malém obývacím pokoji by měla doplňovat uspořádání, nikoli mu dominovat. Proto si vyberte jednobarevný a minimalistický kus nábytku. Návrh by měl být jednoduchý a harmonický, aby nezpůsoboval vizuální chaos. Pokud je celý obývací pokoj vyzdoben světlou přírodní barvou, nepokazíte nic výběrem pohovky s čalouněním vintenzivním odstínu jako je tyrkysová, tmavě modrá nebo lahvově zelená. Pohovky ve skandinávském stylu s vysokými dřevěnými nohami jsou  pro malé interiéry také ideální. Konstrukce takového nábytku dodává celku optickou lehkost.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články